Hocam şimdi dediğiniz gibi yaparsak ne kazancımız olur? AMP'yi google indekslerse ziyaretçi görüyor. Google indekslerse sayfa hızımız artıyor. Yani google amp yok deyip, indekslemeyecek ve eski sayfalarda 404 vermeyecek öyle mi?
Hocam şimdi AMP yi direk sildiğinizi var sayıyorum. Bunu yaparsanız google aramalarında hala AMP sayfanız olduğu için google aramalarında 404 alıp ziyaretçi kaybedeceksiniz. Hatta bu kalıcı düşüşlere yol açabilir.
Ancak ilk önce AMP kuralını bozarsanız AMP uyumsuz sayfa olduğu için AMP formatını değil normal sayfanızı alacak google. ( bunu 4-5 kez yaşadım. Düşüş olmadan aynı sırada diğer sayfamı çıkartıyor ) AMP yerine normal sayfanız aramada çıktığı zaman AMP yi tamamı ile silin. Bu hit kaybınızı önleyecektir. AMP sildiğiniz için 404 sayfa hatası yine olacaktır. Ama hit oraya gitmediği için hit kaybı olmayacak.
Google tarafından 404 hatası almamak içinde wordpress için all 404 redirects to homepage diye bir eklenti var yada .htaccess ile yapabilirsiniz. Bunun ile 404 sayfalarınızı ana sayfaya yönlendirin. Böylece Google'dan artan 404 sayfaları hatası almamış olacaksınız.
Ne hit kaybı ne de 404 den dolayı prejtij kaybı yaşamadan işlemi tamamlamış olacaksınız. Bunu aşamalı olarak düşünün. 3 aşamadan oluşuyor.
1. AMP'yi bozun ve indexlerin değişmesini bekleyin. ( zaman alabilir )
2. AMP 'yi silin.
3. AMP ' yi silmenizle eş zamanlı olarak 404 sayfalarınızı ana sayfaya yönlendirin.
Yeteri kadar açık oldu öyle sanıyorum ki