Bir çok yorum olmuş ama ben arkadaşım asıl değindiği konu internet konusuna değinmek istiyorum.
Ukrayna'da çok zaman geçirmedim ama kendi yaşadığım yer yani Moskova'da da durumlar farklı değil.
Artık günümüzde herkesin işi internet ile ama bizim gibi biraz daha haşır neşir olanlar için internet hızı cidden çok önemli...Cidden uzun süre yüksek hızlarda internet kullanıp sonra Türkiye'ye geldiğinizde sizi çok etkiliyor, bir boşlukta hissediyorsunuz.... yani iş hızınız yarı yarıya hatta 3 katı azalıyor.
Ülkemizde bu hızları görmemiz için bir engel var mı ? Var tabi, gözünü para hırsı bürümüş büyük sermayeler. Bizleri düşük hızlarda süründürüyorlar bir de üstüne fahiş fiyatlar alıyorlar. AKN denen saçmalığı bile tek seferde kaldırmıyorlar. Neymiş efendim 2018'e kadar kademeli olarak kaldıracaklarmış mış!
Bundan 2 sene önce, Moskova'nın merkezinden çok uzakta, belki de köy diyebileceğimiz bir yerleşimde, taşınabilir 4.5G modem ile 50MB minumum görüyordum.
Merkezde, hele ki sabit internet bağlantlarında artık 100mb çok normal hızlarda.
Artık elektrik ve su kadar doğal bir ihtiyaç olan internet hala bize lüx olarak görülüyor. Tabi bunda her konuda olduğu gibi bu konuda da narkoz yemiş gibi tepkisiz kalan halkın etkisi var malesef.