Merhaba bu konuyu görünce benimde yazasım geldi. Bende üç yıldır günde bir paket sigara içen birisiydim. 10 gün önce Elektronik bir sigara aldım. (markasını bilmiyorum dandik birşey). 10 gün süre zarfında toplasanız 10 dal sigara içmemişimdir. Bazı günler oldu hiç içmedim. İçtiğim anlarda ise tiksinerek içtim.
Zararlı olup olmamasına gelelim; tabikide zararlı bu tartışılmaz velakin bir sigara kadar değil. Çünkü sigaranın içerisinde birçok kanserojen madde bulunmaktadır(4bin tane sayamayacağımız kadar bileşen bulunmaktadır) Biz karbon monoksiti göz önüne alalım. Bu bizim ciğerlerimizi köreltip rahat nefes almamızı engelliyor. Lakin E-Sigara'da monoksit bulunmuyor. (likidin kalitesine göre değişir )
Örnek vereyim; ben fitness yapan birisiyim.Antremanlardan önce koşmam gerekiyor. Sigara içerken koştuğumda en fazla 3 dakika sürüyordu,sonrasında nefes nefese kalıyordum. Sigarayı bırakıp buhara başladığımdan beri 10 dakika kesintisiz koşabiliyorum. Bu da görünüşte sigaradan daha zararlı birşey olmadığını gösteriyor.
Zaten sigara bağımlılık felan değildir ben bunu anladım. Bizim bünyemiz nikotine ihtiyaç duyuyor. Bende e-sigara içiyorum ve yakında onuda bırakacağım.
Sigara paketi almayı bıraktığımdan beri gerçekten param cebimde kalıyor. Öğrenci olduğum için bu büyük bir fayda bana.
Sigarayı bırakacak ya da bırakmayı düşünen kişilere tavsiye edebilirim. Ben zamanında çok denedim bırakmayı yalnız hep kaybettim.Sinir stres,baş ağrısı çok fazla oluyordu. E-Sigara kullandıgımdan beri hiç bir sıkıntı yok.Karşımda sigara içselerde kokusu kötü geliyor.
Benimde tecrübelerim bunlar,ilerleyen zamanlarda inşallah bu yazımı alıntı yaparak sigarayı komple bıraktığımı yazacağım