Merhaba arkadaşlar,

Müşteriyle sorun yaşadım biraz uzun bir konu ama tam yazsam mı bilemedim.

Ne benim hakkım ne de müşterinin hakkı yensin istemem. Hak geçmesin.

Firma büyük bir firma anonim şirketi üretim yapan, ihracat yapan.

Aralık sonu gibi 2-3 defa firmaya görüşmeye gittim. 1 saat uzaklık mesafede. aracımla gidiyorum. 1 defa patron yoktu boşuna gitmiş dahi oldum. Teklif verdim beni tercih ettiler.

Ocak başı gibi sözleşme imzaladım. Ödemenin %50 sini yapacaklardı hemen.
Sözleşmede belirttim. Ödeme %50 almadan başlamam diye. Ödeme alana kadar hiçbir çalışma yapmadım. 1 ay geç ödeme yaptılar şubat ayında.

Ödeme aldıktan sonra başladık. 30 gün teslim süresi belirttim.

Logo firma verecekti taslak dosyasını vermedi. (Asistan hanım, ne olacak sen 5 dkda logo yaparsın dedi. büyük firma dijital ortamda logo vermiyorlar.)
Ürün fotoğraflarını da firma verecekti. Verdi ama sonradan koyduğum fotoğrafları beğenmedi. en boy orasını kapak fotoğraflarında güzel değilmiş.

logo ve ürün fotoğraflarını firmanın teslim edeceğini sözleşmede yazdım.

30 gün sürem vardı bugün 35. gün hostinglerine siteyi yükledim. 2 günde windows sunucu olduğu için re write vs webconfig uğraştık.

37. gün bugün. Firmaya gidicektim panel kullanımını vs gösterecektim. Tasarımım çok iyi değil kabul ediyorum. Ama ana işlevsel özellikler çalışıyor. Logo olarak da şuan eski sitelerinde logo var. Yeni ben yaparım dedim henüz yapmadım. Logo için beni suçluyorlar.

Bugün 8-12 arası sabah çalıştım. Telefonlaştık vs vs. öyle böyle tartıştık biraz. Firma patronu var. altında çalışan asistanı var (hiç bilgisayar web vs anlamıyor patron da asistan da) başka biri var bay biraz anlıyor ürün eklemerini de o yapacaktı.

Patronun istediği başta. Bana excel de birşey çizmişler verdiler.
ürünleri ön plana çıkarmak istiyor tamam 8 e böldük ön yüzü sitenin.

+ mobil uyum da tamam. 8 kategoriye tamam.

en son bugün telefonda görüştük patron siteye girildiğinde 8 kategorinin de tam olarak görünmesini istiyor görünmüyor demiş patronları.

işi iptal ettiler. dedim cihazdan cihaza değişir 15.6 laptop ekranında 8 kategori 2 satır 4 sütun işte. 1 satırı görünür. büyük 20 22 inch ekranlarda sitenin tamam görünür.

Bu standartı nasıl yapacaksınız dedim. Mobilde 2 sütun ya da 1 görünür dedim.

Sonuç olarak işi iptal ettiklerini söylediler. Para iadesi istediler.

Ne yapmalıyım? Kimsenin hakkı kimseye geçmesin.

Açılışta Video
Logo
Dil Seçenekleri (4 Dil)
Menü
8 Bölüm Ürünler
Ürün Fotoğraflarının Üzerinde Kopyalanmaması için Logo (Watermark)
Haberler
Katalog İndirme
Tahsilat Linki
Adres-Telefon-E-Posta
Google Harita
Sosyal Medya Linkleri
Mobil Uyum

istekleri genel olarak böyleydi. %80 iş bitti.

ne yapayım? adamlara çok sinir oldum.

Bir tanıdığım firmada çalışıyordu onun tavsiyesi ile aldım işi. 1 ay geç ödeme yaptılar iş o yüzden uzadı diyorum bu kadar çok. Asistana patronu kızıyormuş bilmem ne. Asistan bana diyor x kişi tanıdığın neden ödeme almadan yapmaya başlamadın paran bizde kalmaz! bilmiyormusun!

Ne yapabilirim siz A.Ş siniz x kişiyi kim takar ne yapabilirim dedim. Manyak hatun ya.

Kendilerinin 1 ay geç ödeme yapmalarından dolayı geçen süre sıkıntı olmuyor da benim 30 değil 40 günde teslim etmem sıkıntı oluyor.

Ben mi çok safım bunlar mı çok akıllı anlayamadım. Sinirliyim. Kusura bakmayın.