BiELOF adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin engin bilgileriniz ile benim dandirik bildiklerim ile sizinle yarışmamın imkansız olduğunu fark etmiş olduğum gibi, Hala forumda konular açıp sözde yardımcı olunmasını bekleyip te duymak istedikleri cevap yerine farklı cevapları kabul etmeyen, çok bilgili geçinen kişilerle konuya yazarak değersiz vaktimi boşa harcayıp boşa zaman geçirmekten başka şey yapmadığımın özetidir.

Konunuz ve bilgilerinizin devamını dilerim

Konu yeri: Google Optimizasyon
Konu başlığı: SEO Artık Bitiyor Mu ?

Not: Sadece bu konu değil, buna benzer konularda çok bilmişlerin konularına yazmamayı öğrenmeliyim. Belki başlangıç olur.

AMP nedir?

AMP, Hızlandırılmış Mobil Sayfalar'ı (Accelerated Mobile Pages) ifade eder. AMP özellikle mobil cihazlarda hafif ve hızlı bir şekilde yüklenebilen web sayfaları oluşturmanın iyi bir yöntemidir.

Kaynak: support.google.com

Hani biraz anlama yeteneği olan kişi,

1-) web siteniz var. Responsive ve arama motorlarının istedikleri gibidir. Bunu yapmanız gerekmez demiş olduğu gibi,

2-) Temanız responsive değil, arama motorlarının istedikleri gibi değildir. Bu yüzden AMP sayfalar yapmanız gereklidir diye dediklerini anlardınız.

Yani burada Google çok basit bir şey demiş.

Bir arama motoru olarak sizlerden mobil cihazlarda hafif ve hızlı bir şekilde yüklenebilen web sayfaları oluşturmanız sizin açısından daha iyidir demek istemiştir.

Bu da SEO demektir.

Anlayana...

mevzu googlenin "sözde kullanıcıyı düşünme" mantığından kaynaklanıyor.Amp dediğimiz olay şu mobil hit mantıgıyla sitelerin açılma hızı "düştü" her geç açılan site hem siteye hem reklama hemde googleye zarar.Google bu standartı oluşturmak istiyor.Bir arama yptım başka birinin telefonundan düşük band diye uyarı verdi.tamam dedim.Arama yaptım 3 g ile arama yaptı telefon sıralama farklı geldi.Bende 4 g var bende farklı wifi ile bağlantı sağladık amp siteler arka plana düştü.Bu dediklerimin alayı aynı kelime için oluyor.Aynısı facebook instagnt pages de var.Kurulum yaparsanız daha fazla begeni geliyor.Amp google maliyetlerini düşürüyor.

Burada ki konuyu açan arkadaşın demek istediği şu "google sözde standartı oluşturuyor,amp vs hikaye.tekel olacak.Derdi en iyi sonuç değil." https çıkarıyor hosting firmaları ssl de kampanya diye sms geliyor.Derdi mal sattırmak.Yıllardan beri oluşan veri var.googleye "rüyada xxx görmek" yazsanız.Direk sonucu gösterip siteyi göstermese.Tezeği avuçlayarak yeriz.Google graph yaygınlaşırsa kimsenin site açıp gelir bekleyeceğini düşünmüyorum.Seo çok farklı alana gidiyor.Artık kimse googleden bir şey aramıyor.Kelimeler aynı hitler düşmeye devam ediyor herkesin.Bugun haber kelimesinde ilk 3 de 5 sene durmadıktan sonra "ensonhaber" hitini yakalayamazsınız.Kimse haber diye yazıp aramıyor.Bütün hit applerde facebookta gitti.İnsanların aklı "tekelleşti".Umarım anlatabilmişimdir.