Google, dürüst ve herşeyin doğrusunu yapan olarak görmeyi bırakmak gerekiyor.
Ücretsiz olarak verdiği hizmetlerin hepsini aslında ticari amaç güderek yapıyor.
Bunu bir kere anlamamız gerekiyor.
Güncellemenin tamamen ticari olduğunu düşünüyorum.
Facebook gibi sosyal medya platformlarının reklam verilme konusunda güçlenmesi adwords derinden sarstı.
Adsense yayın yapan sitelerin çoğalması ve karşılığı olmayan tıklamalar, reklam verenleri TBM ve BGBM düşürmesine götürdü.Daha yararlı olan sosyal medya reklamları kullanımı arttı.
Haksız rekabetten dolayı ve ülkelerin vergi politikalarından darbe yiyen google kendi içerisinde optimizasyona gitti.(Adwords faturalarında ülke saatini bile değiştirdiler.)
Bu kıyımda bunlardan birisi.Reklam gösterimi olan site sayısının fazla olması, rekabet ortamını azaltıyordu.Bu nedenle dengelemek için kıyım yaptılar başka bir açıklaması yok.
Eskiden 0,20 - 0,90 arasında TBM verdiğim reklamlara şuan 0,01 ile 0,15 arasında reklam veriyorum.
Aynı oranları sosyal medyada bir reklam kampanyası yapıyorsunuz direk geri dönüş alıyorsunuz.Google çöplük olmaya gittiğini fark etti ve bahar temizliğini başlattı.
Google şuana kadar gerçek hacklink ve spama, genel anlamda bir ceza verdiğini düşünmüyorum.
display:none anlayamayan bir algoritmadan bahsediyoruz.
Kısacası google gerçek hayattadaki kapitalist düzeni algoritmasına çok iyi yansıtmış görünüyor.
Şuan e-ticaret sektörü N11,gittigidiyor,hepsiburada ve evidea arasında yer bulabilirse buluyor.