tabi ben bu uygulamanın tamamen yanlış olduğunu düşünüyorum, her web sitesi kuracak kadar bilgisi olacak kişinin, hangi wordpress eklentileri dünyada en stabildir ve az cpu kullanır, cron nasıldır ne zaman yapılmalıdır gibi daha teknik bilgileri bilmek zorunda olmamalıdır, burada sizler ve ben biliyoruz diye hosting firmasının her web sitesi müşterisinin bunları bilip onlara uymak zorunda bırakılması amatörcedir.
bence tam tersi. web sitesi kuracak kişinin bırakın hangi eklentinin en stabil olduğunu bilmeyi, ileri derecede programlama bilgisi olması gerektiğini, basit tabiri ile kullandığı eklentide bir problem var ise, gerektiğinde bu problemi kendisinin giderebilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. bu nedenle bu işi yapan bir çok firma var, gerek tasarım gerek programlama konusunda olsun.
sizin bahsettiğiniz web sitesi kuracak kişi sanırım şu tabire uyuyor.
"kurarım bir wordpress, çakarım bir tane bedava ya da çalıntı tema, bulduğum her eklentiyi de yapıştırırım mis gibi olur." Ne güzel değil mi? Ya sonra barındırma firmasından şöyle bir mailler geldiğinde ne olacak?
- Siteniz fazla işlemci kullanıyor.
- Siteniz hacklenmiş.
- Sitenizin altında zararlı dosyalar mevcut
- Sitenizin dosyaları phishing amaçlı kullanılıyor.
- Hesabınız altından spam çıkışı yapılıyor.
- Mail adresleriniz ve şifreleriniz ile giriş yapılarak phishing maili gönderiliyor.
vs vs.
bilmek zorunda değil di mi bunları. bunları da hosting firmasını çözmesini istersiniz sanırım. "ben bu eklentiyi kullanmak istiyorum, bunu kurun." ya da "ben wordpress admin şifresini unuttum" dediğinde de iş hosting firmasına kalmalı değil mi?
araca binmek istiyorsan, ya ehliyetin olacak ya da özel şoförün. aracı satın aldığın bayiye gidip de bu yoldaki ışıklar niye var diye sorman biraz abes olur sanırım.