conquer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cahit beyin söylediklerine ek olarak;

Saldırı koruması yalnızca cihazla yapabileceğiniz birşey değil. Örnek olarak 5 Gbps saldırıyı engellerken 5 Gbps hat tüketimi de yapıyorsunuz. Hiçbir verimerkezi de bu hattı size ücretsiz olarak kullandırmayacaktır. Bu sebeple alacağınız max boyutu düşünerek ve süreklilik arz ettiğini varsayarak hesap yapmanız gerekiyor. 5 Gbps hattı kiralamaya kalksanız dünya para tutar. Aylık 20bin tl civarıdır. Bu sebeple firewall olayı içine girdikçe tökezleyeceğiniz, tökezledikçe yeni arayışlara çıkacağınız, bu süreçte oldukça müşteri kaybedeceğiniz ancak her adımda birşeyler öğreneceğiniz geniş bir alan. Geniş ingilizce bilgisi gerektiren ve googlede bol bol döküman okumanızı da gerektirecektir. Daha önce SRX serisi kullanmadıysanız ingilizce olmazsa olmazınız.

Benim size tavsiyem, firewall kullanımı konusunda bilginiz yoksa hiç girmemeniz (en azından test ortamı kurup iyice öğrenmeden) ve bu işin hakkını veren kişilerden tünel yöntemiyle veya TT-DDOS gibi temiz trafik verebilecek bir yerle anlaşmanız olacaktır.
Bilgili mesajınız için teşekkürler.

Türkiye de HAT ücretleri gerçekten çok pahalı. O yüzden bir firewall alıp bir şekilde çözeriz düşüncesiyle arayıştayız.

2 Senedir oyun sunucusu işi yapıyorum. Tünel yöntemi ile Yurt dışı DDoS sorunu çözülebiliyoruz. Çok Şükür.

TR taraflı gelen saldırıları şuanda engelleyebilecek bir firma ile karşılaşmadım. Büyük firmaları çıkarıyorum mesela TürkTelekomun Kurumsal DDoS koruması gibi. Aşırı pahalı.

Bizde alternatif yollarla çözüm arayışına giriştik. O yüzden forumdaki bilgili arkadaşlara görüşüyoruz. Tek problemimiz TR taraflı saldırılar genellikle UDP olarak geliyor. Bunları çözmek için hala arayıştayız bakalım.