Hocam ben mühendisim. Kısa sürede yatırımı geri alma fikri bana da saçma ve uzak durulması gereken bir tuzak gibi geliyor ancak bazılarında sistem cidden oturmus, oturmustan kastım adam mesela senden parayı alıyor atıyorum 200 tl ne yaparsan yap 200 tl yi geri çekmen 5 ay boyunca mümkün değil. Kazanamıyorsun yani sistemi de 8 ayla sınırlamıs yani sana 5 aydan sonra 3 ay kar veriyor. Yani atıyorum 200 tl yatırıyorsun 8 ay beklediğinde 300 TL oluyor. Bu kulaga imkansız gelse de, maksimum kazancı elde etmek icin 8 ay boyunca saatte bir kez en az girip depoyu bosaltman, adamın verdigi reklamlara tıklaman falan gerekiyor. 8 Ayda 40-50 tl reklam getirisi sağlarsın zaten bu sekilde oynadığın bir oyunda. Belki daha da fazla ve şayet aldığı parayı toplayıp bi iş yaparsa daha fazlasını elde edebilir. Bazı siteler 1 hafta önce acılmasına rağmen 98.000 tl yatırım almıs ve her günde artıyor. 98 bin tl ile adam birşeyler alsa satsa dediğim sekilde 5 ay parayı kullansa zaten sana vereceğini karşılar. O yüzden bence oturup hesaplanmıs planlanmıs ve senden aldığını yatırıma dönüstüren siteler hayal satmıyorlar.
Ama dersen ki bunu hangileri başarır, yukarda yazdıklarım arasından belki 2 tanesi. Daha fazlasının uzun ömürlü olması mümkün değil.
Foreks ve borsa ile ilgilenen bir tarafımda var. Dünyada çok büyük yatırım fonları yöneticileri yıllık bazda S&P 500 ü kazanç olarak oransal bazda geçtiklerinde çok başarılı sayılırlar ki S&P 500 ün kazancı yıllık ortalama %20-22 dir. Bu sebeple dediğin gibi yatırdığını 5 ayda geri al ömür boyu da kazanmaya devam et gibi sloganlar belki öncülerin canını yakmasa da birilerinin canını eninde sonunda yakacaktır ancak Süre sınırı olup, makul miktarda kazanc vaat eden iyice hesaplanmıs bir kazanc modeli kazan kazan örnekli güzel bir sistem yaratabilir düşüncesindeyim.
Zaten sistemin can alıcı noktası burası. Kişiye "sen ver parayı bize, biz bu parayı işletelim" vaadiyle kandırıyorlar.
1 milyar $ parayı bir gün içinde, bir iş vasıtasıyla çöp edebilirsin. Yani bu ponzi sistemlerini sahibi über zeki insanlar bile olsa, bu parayı sürekli katlama şansları yok.
Sistemin bir gün, bir noktada patlayacağında hemfikir miyiz?
Sistem patladığında, içeride kalan son üyeler para alamıyor. Yani *********** sistem sahibi değil, aslında sistemden parasını alabilen herkes son girenleri dolandırmış oluyor.
Tarihte de böyleydi. Bu sistemlerin sadece sahipleri değil, sistemden para kazananlar da yargılanıyor.
Son olarak Türkiye Cumhuriyetinin en büyük kazancı vergidir. Biz yurt dışına bişey satmıyoruz, biz vergiyle geçiniyoruz. Sizin bu oyunlar üzerinden gelir elde etmeniz bile suç aslında. Vergilendirilmemiş gelire girer bu. Yasal değil bi' kere.
Forex? Forex candır! Oynayan her taraf kaybedeceğini bilir. Zekasını kullanan kazanır, analizini yapan kazanır. Param var diye giren kaybetmeye mahkumdur.