merhaba arkadaşlar.
forumda ki ilk konum olması sebebi ile hatalarım olursa affola.
daha önceden ios ve android telefonlar kullanmış biri olarak telefon önerilerinizi rica ediyorum.
önceliklerim;
1) telefonda 3-4 sosyal medya uygulaması kullanıyorum (facebook, twitter, instagram, messenger)
2) bir çok finans uygulaması kullanıyorum (yurt içi ve yurtdışı 20 civarında bankada hesabım var, hepsinin uygulamasını kullanmıyorum ama en az 10 tanesini aktif kullanıyorum)
3) çok sık olmasa da telefon kamerasını kullanarak fotoğraf ve video çekiyorum. yani profesyonel bir fotoğraf makinesi veya video kamera gibi olmasını beklemiyorum ama hesap makinesinden de hallice olması gerekli.
4) bütçem 1,500 TL civarında. zorlayarak 1,750'ye kadar çıkartabilirim. üstü kuruş çalışmaz.
şimdi. bu parametreleri göz önüne alacak olursak; fiyat-performans açısından beklenenden fazlasını verecek olan marka ve modeller neler olabilir?
ios kullandım. şahsi fikrim, stabil olması haricinde iphoneların başka bir esprisi yok. o yüzden android cihazlara yönelmiş durumdayım.
xiaomi (MI) marka hakkında yorumlarınız nelerdir? performans canavarı deniyor, dedikleri kadar var mı?
samsung'un yeni a serisi hakkında ne düşünüyorsunuz? IUMI rom ile çok stabil olduğunu okudum bazı yerlerde, düşünceleriniz?
son sorum; bu cihazları çinden almak ile türkiyede distribitörden almak arasında ki farkları açıklayabilecek biri var mı aramızda acaba?