Merhaba;
Konunuzu görünce devlet hastanesinde ameliyat geçirmiş birisi olarak bu konuda size bilgi vermek isterim; Ameliyattan bir gün önce saat gece 12'den sonra bir şey yemek ve içmek yasaktı. Aç bir şekilde hastaneye gittim. Ameliyat sırasında belden bir iğne vuruyorlar ve alt kısım uyuşuyor. Yaklaşık 9-10 saat çalışmıyor o bölgede uyuşukluk geçtikçe biraz canınız yanıyor. Ancak uyku sersemi olduğunuz için sürekli yatıyorsunuz. Bu süre içerisinde bir şey yemek içmek yok. 1 gece kaldıktan sonra sabah taburcu oluyorsunuz. Bisiklet sürmek, uzun süreli seyahat ve oturmayı unutuyor hale geliyorsunuz. Bir süre oturabilmek için simit kullanıyorsunuz 6,7 ay boyunca. Hastaneden çıktıktan sonra 18 gün boyunca evde yüzüstü yattım. ilk 5 gün boyunca çorba hariç hiç bir şey yiyemedim. Tuvalete çıkmakta zorluk çekilmemesi için sulu yemek yemeniz gerekiyor. Daha sonrasında normal yemeklere döndüm. 18 gün sonrasında dikişlerim alındı. Dikişler alındıktan 5 dk sonra bir şeyiniz kalmıyor. Doktor son bir kontrol edip gönderiyor. Ancak sorunda burdan sonra başlıyor. Ağır eşyalar kaldıramıyorsunuz. Evinize gelen damacana, koltuk vs. ağır kaldırdığınızda direk o bölge zarar görüyor. Uzun süreçte ise benim yaşadığım belden aşağısı ağrılarım. Doktor bunun sadece ilaçlarla geçebileceğini bu ameliyatı olanlarda bu tarz şeylerin olacağını söyledi. Bu yüzden bu duruma da alışıyorsunuz zamanla

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:28:00 -->-> Daha önceki mesaj 21:26:16 --
kıl dönmesi olmaması için önlemler nedir
Bu hastalığa yakalanmamak için henüz geliştirilmiş bir yöntem yok. @Crenna