The_Memo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onada şöyle bir açıklama getireyim isterseniz;

Genelde wordpress kullandıgımız için wp üzerinden gideceğim;

Çoğumuz xml sitemap eklentisini kullanırız ve bunda genelde etiket sayfasını indexe almaması seçili https://i.hizliresim.com/Br61Zp.png

Buradan o kutucuğu işaretliyoruz, böylelikle site.com/sitemap.xml sayfasında etiket sayfalarınıda aldığını göreceksiniz. ardından Google "Search Console"a giriyoruz

"Google gibi getir" özelliğini kullanıyoruz ancak bunu seçerken orada size bir seçenek sunuyor şöyle; "bu URL'yi ve onun doğrudan bağlantılarını tara" seçeneğini seçmeyi unutmayın.
herşeyden önce, Sitemap.xml yi göndermediyseniz gönderin.

Böylelikle ne yapmış olduk: Google genelde siteyi indexleyeceği zaman önce site haritasını arar bu onun işini kolaylaştırır, orada bulunan bağlantıları doğrudan indexine alır. Ancak etiket sayfaları gibi çok boş ve önemsiz sayfaları indexine alsa dahi bir süre sonra silindiğini görürsünüz, çünkü etiket sayfaları boş degersiz, birbirini tekrar eden sayfalardır.

Tabi spam yapmak vur kaç taktigidir sonu yoktur kalıcı çözüm degildir, ip üzerinde yürüyen cambaz gibi her an ceza alabilirsiniz, yeni başlayan arkadaşlara hiç tavsiye etmem ama siz böyle ben kazanıyorum diyorsanız saygım vardır tabi.

Dediklerinize katılıyorum. Ama benim konu saadece index aldırma amaçlı.
Ama maden SEO konusunda girdiniz bende daha net bi açıklama yapayım.

KURAL 1: google güncellemelerinden olumsuz etkilenmemek istemiyorsan MONEYSİTE (websitene) asla spam(link) yapma.

Benim çalıştığım yöntemlerinden biri şu şekilde kısa ve öz geciyorum.

PBN----LİNK---> BUFFERSİTE ----LİNK----> MONEYSİTE.

Veya

[sıfır]SEO DIAGRAM ----> MONEYSİTE

web.20 hesabların hepsi sıfırdan acılıyor ve konu ile ilgili içerik giriliyor ve bu hesabları sürekli güncel tutuyorum . Bunu yaparken binlerce yeni hesab ve yeni içerik giriliyor ve anında index almıyor zamanla google onları doğal olarak bulup indexliyor. Ama ben olayı hızlandırmak için özel index yöntemi kullanıyorum.
Konuyu açma sebebimde bu. Sitesini korumak isteyen nasıl seo yapacağını bilir zaaten o tarafına ben karışamam.

Ek: bende spamı kesinlikle tavsiye etmiyorum vur kac bir cözüm değil size hiçbirşey öğretmez. Elinize gecen para biter spam siteniz patlar. Ama özgün ve temiz iş hem size bir kabiliyet öğretir hem ömbür boyu kazanc sağlıyabilir.