Haklısınız katılıyorum. Özgün ve az içerik paylaşan siteler er yada geç index alıyor. gereksiz bir işlem doğru.
Ama bu servis benim gibi hergün binlerce URL üretip ve zor index alabilen spam içerik veya spinned içerik gibi hizmetler icin cok faydalı. Cünki ben bu hizmeti farklı yabancı sitelerde sunuyorum ve gerekiyor.
Üsteki arkadaş belirtmiş mesela 10k icerigi var 4.5k icerik index almış geri kalanı almamış. Geri kalan 5.5k url manuel indexlemek çok zaman alıcı omlazmı. İşte orada bu serivs çok işimize yarıyor.
Bu hizmet çok içerik veya zor veya hic index alamayan icerik icin gecerlidir.
Ve google'in kurallarına uyumludur. Web.'de bi çok servis var ama en etkilisi bu.
Onada şöyle bir açıklama getireyim isterseniz;
Genelde wordpress kullandıgımız için wp üzerinden gideceğim;
Çoğumuz xml sitemap eklentisini kullanırız ve bunda genelde etiket sayfasını indexe almaması seçili
https://i.hizliresim.com/Br61Zp.png
Buradan o kutucuğu işaretliyoruz, böylelikle site.com/sitemap.xml sayfasında etiket sayfalarınıda aldığını göreceksiniz. ardından Google "Search Console"a giriyoruz
"Google gibi getir" özelliğini kullanıyoruz ancak bunu seçerken orada size bir seçenek sunuyor şöyle; "bu URL'yi ve onun doğrudan bağlantılarını tara" seçeneğini seçmeyi unutmayın.
herşeyden önce, Sitemap.xml yi göndermediyseniz gönderin.
Böylelikle ne yapmış olduk: Google genelde siteyi indexleyeceği zaman önce site haritasını arar bu onun işini kolaylaştırır, orada bulunan bağlantıları doğrudan indexine alır. Ancak etiket sayfaları gibi çok boş ve önemsiz sayfaları indexine alsa dahi bir süre sonra silindiğini görürsünüz, çünkü etiket sayfaları boş degersiz, birbirini tekrar eden sayfalardır.
Tabi spam yapmak vur kaç taktigidir sonu yoktur kalıcı çözüm degildir, ip üzerinde yürüyen cambaz gibi her an ceza alabilirsiniz, yeni başlayan arkadaşlara hiç tavsiye etmem ama siz böyle ben kazanıyorum diyorsanız saygım vardır tabi.