raskors adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende öyle düşünüyorum. Muhtemelen tanıdık biri haberi duyar duymaz eskisine döndürdü . Giriş iplerini kontrol edip savcılığa vereceğim

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
*Mailinizin tüm güvenlik ayarlarını sağlam bir şekilde yapın.Yoksa hesabınız geldiği gibi gidebilir. İşinizi sağlama alın.(Güvenlik sorusu, iki adımlı doğrulama, authenticator ne varsa kurun, güncelleştirin, sağlamlaştırın.)

*Bilgisayarınızın güvenliğini kontrol edin.

*Android telefon kullanıyorsanız ki tapatalk imzasında lenovo cihazınız yazıyor. Telefonunuzda Casus yazılım olup olmadığını kontrol etmeye çalışın.

Normalde pek böyle şeyler yazmam ama son zamanlarda konularınız görüyorum ve cidden bende artık birilerinin sizinle ciddi bir şekilde uğraştığını düşünüyorum. Merak etmeyin deli falan diye geçirmiyorum içimden. Teknoloji çağındayız ve insanların yapabileceklerinin sınırları yok. O bilim kurgu muhabbetleri 2000`lerin başında iyi geyik yapıyordu artık hayatımızın gerçeği.

Bilgisayarınız windows ve telefonunuz android ise en yumuşak karnınız bunlar. Ufak bir para harcaması ile bilgisayarınıza da sızarlar android telefonunuza da. Ki bence burada en tehlikeli olan telefon güvenliği. Eskiden olsa bilgisayar güvenliği derdik fakat artık tüm servislerin iki adımlı doğrulama(sms,authenticator vs.) güvenliği var. Bilgisayarın tek başına ele geçirilmesi ağır darbe indirilmesi için tam anlamıyla yeterli değil. Bu yüzden en önemli hedef akıllı telefonunuzdur. Bir düşünün: Mail giriş doğrulamanız telefondan, internet bankacılığı işlemleri için doğrulamanız telefondan. Kısacası artık herşey telefondan hallediliyor.

Peki birisi sizin telefonuna el atmayı başarırsa başınıza geleceklerin sınırlarını düşünsenize ?

Mail servisleri vs. yerde güvenlik sorularınza öyle karışık saçma cevaplar oluşturun ki uğraşanın beyni yansın.

Misal Güvenlik Sorusu: İlk öğretmeninizin adı ?
Cevap: P&ar9s5!jsK%a6s8d+_4

İyide kardeşim ben bu şeyleri nasıl aklımda tutacağım diyorsanız:
Lastpass gibi servisleri kullanın(Lastpass kullanıyorum.). Kağıda deftere yazarsanız kaptırırsınız bu sefer daha ağır darbe alırsınız. Yazmazsanız bu sefer karışık şifreler,cevaplar oluşturamazsınız. Bu işin en orta yolunu Lastpass ta buldum. En azından not defterinden güvenli.

Hocam bakın bu yediğiniz darbelerin hepsi %99 en yakınınızdan geliyor ve bu yazdıklarımı ciddiye alın. En sonunda ya katil olacaksınız yada tımarhanelik. Güvenlik konusunda paranoyak olmak iyidir.

Tüm cihazlarınızı didik didik edin. Depolama(usb,hdd) cihazlarınızı el altında tutmayın.