Merhabalar,konuyu r10'da açıyorum çünkü en çok yanıtı ve mantıklı fikri burada alacağımı düşünüyorum.
Sitem 7-8 aylık ve genelde oyun paylaşıyorum. Organik ziyaretçiler her gün belirli bir sayıda düzenli gelmeye başladı. Bunu arttırmak için internette okuduğum seo kriterlerini uygulayayım dedim.
İlk olarak rakipleri analiz edeyim derken hem anahtar kelimede ilk sayfa hem içerikte ilk sayfa olan güçlü bir sitenin dışarıdan linklerini inceledim. Toplamda 900-950 adet dış linki var, sitelere gidiyorum tek sayfadan BİNLERCE link çıkışı yapılmış.Bildiğim kadarıyla bu tür sayfalardan link almamız tavsiye edilmiyor. SEO tavsiyelerini okuduğumda "spam linklerden kaçının" kelimesini banko görüyorum. Ama bu site nasıl ilk sayfada ? Yanlışım varsa düzeltin,bilgilendirin cahil kalmayalım.
Şimdiden teşekkürler.
Bazı bilgiler kağıt üzerinde doğru. Bundan 4 yıl önce "saç ekimi" anahtar kelimesi için bir müşteriyle anlaştık. Yanlış hatırlamıyorsam penguen 3 algoritmasıydı. Siteyi 10-15 paravan bloglarıma bağladım - ki paravan bloglar bambaşka sektörler içindi. Site "saç ekimi" anahtar kelimesinde 3. sıraya oturdu. Müşteri 2 ay ödeme yaptı, sonra yapmamaya başladı. Bende backlinkleri sileceğimi söyledim, 1 ay daha ödeme yaptı, sonra yapmadı. Backlinkleri sildim. O gün bugündür site halen 1. sayfa ilk 5 içinde duruyor.
(bknz. Ankara lokasyon, fehmi)
"Çelik halat" anahtar kelimesi için bir firmayla anlaşmıştık. Firmayı sadece Google maps' e kayıt ettim, başka birşey yapmadım. Oda yaklaşık 3 yıldır 1. sayfada
(bknz. Ankara lokasyon, çetin)
Bunlara benzer daha en az 10 çalışma var. Hiç bir mantığa dayalı değil.
Bazen SEO hiç birşey yapmamaktır.