Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Niye saçmalıyorsun ki? Ne yani Konfüçyüs Çinli diye söylediği mantıklı bir sözü görmezden mi gelelim. E senin mantığına göre o zaman cep telefonu kullanmayalım. Tarihimiz boyunca başımıza bela olan bir ülkenin vatandaşı tarafından icat edilmiş. Bu kadar saçma sığ bir düşünce olabilir mi ya.

Bende sizin gibi Türk ırkının üstün olduğuna inanıyorum. Aklıma ilk Konfüçyüs'ün sözü geldiği için örnek vermiş olabilirim. Bilgisizlik ya da art niyet aramanıza gerek yok. Paranoyakça davranışlar sergilemek yerine mantıklı konuşmaya çaba gösterin.

Milli değerlerini, kültürünü öğrenmek için diline ihtiyaç vardır. Dilin yozlaşmaya başladıkça değerlerinde kültüründe yok olmaya başlar. Buradaki ince çizgiyi de görmen gerekli.

Beyin fırtınası yapmak isterdim lakin ne yazık ki anlaşamayacağız. Sebebi ise ilk paragrafta yer alıyor. Bu düşüncedeki birisiyle fikir alışverişi yapmak yersiz. Mesajımı alıntılamayın lütfen.
Yok öyle saçmalıyorsun deyip alıntılama demek
Aklınıza ilk gelen Konfüçyüs, Atatürk'ün o konuda bir şey deyip demediği hakkında bilginiz olduğunu sanmıyorum.
Karşılıklı anlaşabilsek değil fırtına tufan kopartırız ama malesef. Bu arada ilk paragrafta söylediğiniz şeyi 2. cümlede söyledim.

Sığ düşünce değil aslına bakarsanız, araştırma ve bilgi noksanlığından dolayı ister istemez dilimize yabancı şeyler giriyor. Benim ilk yazım bununla alakalı idi.
Kürtçe deyince heyheylenen bir toplum haline geldik. Fakat Kürtçeye gelene kadar bir dünya sıkıntı var. İngilizce örneği çok uç bir örnekti haklısınız. Ama global bir dil diye de günlük yaşantımızdaki bazı şeyleri İngilizce ile anlatmamız kadar gereksiz, saçma ve özenti bir davranış yok. Bu açıdan da aslında İngilizceyi konuşmuyoruz İngiliz kültürünü yaşıyoruz.
Sizin yaptığınız gibi de kültürümüzü koruyalım diye veryansın ederken kendi kültürümüzden önce başka kültürlerin değerlerini kaynak gösteriyoruz.