EcLeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sana asıl komediyi söyleyeyim mi?
Konfüçyüs Çinli. Türk tarihimiz boyunca bize illet olmuş bir milletin değerlerini neden bu kadar önemsiyorsun ? Halbuki bizim milli bir değerimiz bu konuda söz söylemişken?

Ülkesini yüksek istiklalini korumasını bilen Türk milleti dilini de yabancı dillerin boyunduruğundan kurtarmalıdır.

- MUSTAFA KEMAL ATATÜRK. Bi konfüçyüs olamaz belki ama arada araştırın okuyun derim. Konfüçyüs olabilir ama yaa sonuçta o da global devletin gözünde değerli bir insan.

Bu arada ben Türk Irkının üstünlüğünü savunan birisiyim. Irkçıyım yani. Faşistten bir tık daha öte. Amaaaa,
Sözlüm Kürt.
Ve ben tatlı su yaratıklarından o kadar bıktım ki işlerine geldiği gibi davrananlardan o kadar usandım ki...

Bir şehit haberi geldiğinde hıçkıra hıçkıra ağlayan benim sözlüm anneannesi ile telefonda konuşurken - anneannesi Türkçe bilmiyor diye - Kürtçe konuştuğu için bazı kötü gözlere ve sözlere maruz kalıyorsave o kötü göz/söz sahibi insanlar hiç şehit yokmuş gibi starbaks(siz düzeltirsiniz nasıl yazıldığını bilmiyorum)ta kafasına göre takılıyorsa *******, o çomağı çarka.

Çok merak ettim; bir hışımla kültür, dil vb şeyleri karşıma getirirken neden kendi kültürümüzden olan insanların sözlerini kullanmadınız? Daha doğrusu bu konuda bilginiz var mı?

Kısacası,
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı isen resmi dili olan Türkçe'yi konuşmak zorundasın. Hayır efendim, TÜRKLÜĞÜN HAKKINDA BİLGİN YOK İSE, MİLLİ DEĞERLERİNİ BİLMİYORSAN KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKMIYORSAN pek bir zorundalılığın yok. Önce öğren derler adama....Sonra hüküm ver, öğret.
Niye saçmalıyorsun ki? Ne yani Konfüçyüs Çinli diye söylediği mantıklı bir sözü görmezden mi gelelim. E senin mantığına göre o zaman cep telefonu kullanmayalım. Tarihimiz boyunca başımıza bela olan bir ülkenin vatandaşı tarafından icat edilmiş. Bu kadar saçma sığ bir düşünce olabilir mi ya.

Bende sizin gibi Türk ırkının üstün olduğuna inanıyorum. Aklıma ilk Konfüçyüs'ün sözü geldiği için örnek vermiş olabilirim. Bilgisizlik ya da art niyet aramanıza gerek yok. Paranoyakça davranışlar sergilemek yerine mantıklı konuşmaya çaba gösterin.

Milli değerlerini, kültürünü öğrenmek için diline ihtiyaç vardır. Dilin yozlaşmaya başladıkça değerlerinde kültüründe yok olmaya başlar. Buradaki ince çizgiyi de görmen gerekli.

Beyin fırtınası yapmak isterdim lakin ne yazık ki anlaşamayacağız. Sebebi ise ilk paragrafta yer alıyor. Bu düşüncedeki birisiyle fikir alışverişi yapmak yersiz. Mesajımı alıntılamayın lütfen.