EcLeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden ikisi de dil değil mi ? Türkçe bilmeyen Kürtler var.
İngiliz emperyalizmi kendisini dünyaya kabul ettirdi diye onu neden üstün tutuyorsunuz ki?

Nickiniz dadaskral, Erzurum ile bir bağlantınız vardır illaki. Bundan 100 yıl önce anneannen, babaannen üzüldüğünde " kırdın beni god damn it " mı diyordu Veya bir komşusu ki - oralarda Kürt nüfusu fazladır doğal olarak - Kürtçe mi konuşuyordu yoksa yoğurdu check ediyorum falan mı diyordu ?
İngilizce uluslararası bir dildir. İngilizce ile kıyaslamanız kadar komik bir şey yok.
O zaman şöyle olsun. Kürt ben Kürtçe konuşmak istiyorum desin. Laz ben Lazca konuşmak istiyorum desin. Zazalar Zazaca, Ermeniler Ermenice, Suriyeliler Arapça konuşsun. Ülkede Türkçe konuşan kişi sayısı azalsın. Böyle saçmalık olur mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı isen resmi dili olan Türkçe'yi konuşmak zorundasın. Siz de yapıyor musunuz bilmiyorum ama birçok insan Suriyeliler'in Arapça konuşmasından rahatsız. Sebebi ise ne bileyim ben bunların terörist olmadığını diyor. Çok mantıklı bir yaklaşım değil mi. Hele hele güvenlik zafiyeti had safhada olan bir ülkede resmi dil dışında bir dil konuşulması yasaklanmalı.

Konfüçyüs'ün güzel bir sözü var.
'' Bir milleti yok etmek istiyorsanız işe önce dil ile başlayın"

Bu Türkiye'de son 10 yıldır çok güzel yapılıyor. Sokağa çıktığımızda Türkçe dışında neredeyse 10 farklı dil işitiyoruz.

Velhasıl kelam Kürtçe müzik açabilir, Kürtçe slogan atabilir veya Kürtçe konuşabilirler. kısmı garip geldi. Diyeceğim o ki bir süre boyunca ülkede Türkçe ve global diller dışında ki bütün diller yasaklamalı. Köyler dahil nerede olursa olsun Türkçe insanlara iyice yerleştirilmeli.