arap adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benim sitemin hemen çıkma oranı %85(analitik) iceriklerin hepsi kaliteli metrica da %20 siz hangisini baz alıyorsunuz.

Birde hemen çıkma oranını azaltmak icin ne türlü işlemler yapiyorsunuz.

Amp yazdım dediniz siz mi yazdınız biz nereden alabiliriz böyle temaları?

Bugün sitemin sunucusunu değiştirdim 8-9 saat kapalı kaldı bir sebepten dolayı site açıldığında bir çok kelimelere gerilediğini farkettim. Site aktif olduğunda gerilediği kelimelerde tekrardan eski yerine gelmeye başladı. Anlık Google güncellemesi dedikleri bu oluyor herhalde.
Ben sadece Yandex Metrica kullanıyorum. Bir dönem Analytics de kullandım. Orada hemen çıkma oranım %35 civarıydı. Aralarında bariz bir fark var fakat Metrica %15-16'dan %12-13'e düştüyse Analytics de %35'den %32-33 bandına düşerdi diye tahmin ediyorum.

Hemen çıkma oranını azaltmak tamamen sektörünüze, sektör tecrübenize ve ziyaretçilerin ziyaret başına ayırdıkları maksimum zamana bağlı. Misal program indirme siteniz vardır. Ziyaretçinin yapacakları bellidir. Gezecekleri sayfalar da öyle. Kullanıcı programını indirir ve çıkar. Bu yüzden bu tarz sitelerde hemen çıkma oranı genelde fazla olur fakat sektörün tamamı aynı durumda olduğu için bu oranın fazlalığı sorun teşkil etmez. Makale ya da sosyla içerik sitelerinde durum farklıdır. Kullanıcı sitenizde daha fazla durur. Daha fazla sayfa görüntüler. Bu da hemen çıkma oranını olumlu yönde etkiler. Sektörünüzle ilgili tecrübeye sahip olan sizsiniz. Bu yüzden öncelikle kullanıcılarınızın hareketlerini takip etmeli ve neye ihtiyacı olduğunu bilmelisiniz. Daha sonra kullanıcılarınıza ihtiyacı olabilecek içerikleri göstermeli ve sayfalar arası dolaşımı artırmalısınız. Fakat bunu yaparken benim yaptığım hatayı yapmamalısınız. Yani bir içeriği 10'a bölüp ayrı ayrı göstermek sayfa görüntüleme sayısını artırıyor fakat ilginç bir şekilde hemen çıkma oranına olumsuz yansıyor. Burada nasıl bir denklem kullanıyorlar tam olarak bilmiyorum. Bildiğim şey, içeriği bölmek değil içeriği destekleyen sayfaları kullanıcıya sunmak daha faydalı. Hemen çıkma oranının nasıl hesaplandığını aşağıdaki makaleden öğrenebilirsiniz. Tabi bu sadece kabataslak bilgi. Tüm denklemi anlatmıyor.

https://support.google.com/analytics.../1009409?hl=tr

Evet, AMP eklentisini kendim yazdım. Wordpress'in AMP eklentisi var fakat hakkında olumsuz yorumlara denk geldim. Bir süre sonra siteyi yavaşlatıyor ya da hatalara sebep oluyor tarzı yorumlara. Bu yüzden en sağlıklısının kendi ihtiyacıma ve temama uygun eklenti olacağını düşündüm. Şu an piyasada AMP özelliği olan bir tema var mı bilmiyorum. AMP teknolojisi uzun zamandır aktif olmasına rağmen webmasterlar arasında çok rağbet görmedi. Haliyle tema geliştiriciler de bu konunun üstünde çok durmadı ancak son güncellemelerden sonra popüler temaların yavaş yavaş AMP entegrasyonuyla geleceğini düşünüyorum. Themeforest'da arama yapabilirsiniz.