Öncelikle yaşadığınız durum için üzüldüm. Bu zamana kadar hep devlet hastanelerinin rezil durumundan ( personellerden kaynaklı ) bahsettim ve bahsetmeye devam edeceğim. Artık bilincimi kaybedene kadar yada çok acil bir durum olmadığı sürece hastahaneye gitmiyorum. Gerekirse 1 ay hasta yatıyorum evde yine de gitmiyorum.
Fakat konuda bayan doktor demek yerine doktorun sakız çiğnemesi demeniz daha uygun olurdu şahsi fikrim. Ayrıca "xxxx karıları gibi" benzetmeniz de pek hoş olmamış. Sizin gördüğünüz şekilde sakız çiğneyen kadınlar kadar erkekler de var. Birde sokakta görebileceğiniz bu şekilde sakız çiğneyen bir kadının belki de burnunda nefes almasıyla ilgili bir problem olduğu için mecburen sakız çiğnerken ağzını açmak zorunda kalabileceğini aklınızda bulundurun. Belki de sakız çiğnemesin o zaman diyebilirsiniz fakat sakız da sigara gibi bağımlılık yapıyor. Tanıdığım sabah uyandıktan sonra gece yatana kadar sakız çiğneyen insan var.
Tabi bu sizin yaşadığınız durumu meşru kılmaz. Ne olursa olsun mesai saatleri içerisindeyken ve başka insanlarla muhattap olunurken sakız çiğnemek , sevgilisiyle telefonda konuşmak , bilgisayarda oyun oynamak gibi davranışlar kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Bu tarz ciddiyetsiz insanların meslekten uzaklaştırılarak ders almaları sağlanmalı. Bu sadece doktorlar için geçerli değil. Siz bir devlet dairesinde sıra beklerken adam PC'den okey oynuyorsa yada kakara kikiri sevgilisiyle konuşuyorsa veyahut karşısındaki insana hayvan gibi davranıyorsa cezalandırılmalı.
Kimse kusura bakmasın ama o orada memur bizde oraya işi düşmüş bir vatandaşız diye hayvan gibi muamele görmeyi haketmiyoruz. Güleryüz göstermiyorsan bile en azından insan gibi nazik konuş. Neyse bu konularda çok doluyum. Yazdıkça yazasım geliyor.