Ufuk Bey öncelikle düşüncelerinizi bu denli içten ve samimi şekilde dile getirdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Abartmadan söylemek isteriz ki tüm düşüncelerinizi benimsemek için yazınızı baştan sonra 3 defa okuduk.
Belirttiğiniz gibi satış stratejisi ve kullanıcı kitlesinin artması adına eski bir bayilik sistemi olan Kazan - Kazandır seçeneğini tercih ettik.
Müşteri memnuniyeti ve ürün geliştirme adına 100lerce kullanıcı talebine yetişmek yerine temsilciler (bayiler) kazanarak hiyerarşik bir yapıda otokontrolü sağlamanın daha verimli olacağını düşünüyoruz. Örnek vermek gerekirse bir müşterinin seo uyumlu site olsun demesinden ne anlam çıkaracağımızı düşünmektense bayilerimizin canonical url yapısı ürün için iyi olacaktır demesi, hem geliştirmenin daha kısa sürede yapılmasına hem de memnuniyetin artmasına neden olacaktır.
Bizler de sizin gibi zorlu ticari koşullar ile bazı projeler gerçekleştirdik. Kimisi başarılı kimisi başarısız oldu. Fakat çıkarttığımız ortak nokta (biraz klasik olacak ama) memnuniyet sağlandığı sürece kullanıcı sadakatinin süreceği yönünde oldu.
Şöyle düşünelim; Bir bayi nasıl memnun olur? (Bizde bu husustan yola çıktık)
- Bir geliştirme talep eder, yaparsın memnun olur.
- Ürünün fiyatını ekonomik rakamlarda tutarsınız, memnun olur.
- Bir konuda yardım ister, birebir katarak yardımcı olursunuz, memnun olur.
- Arada can alıcı, işe yarar hediyeler / sürprizler yaparsınız, memnun olur.
Gelelim firma kültürüne
Başlangıçta 3 yıl freelance bir çalışma, ardından 2 yıllık bir ofis tecrübesi (klasik web tasarım ajansı) ve son olarak da 1,5 yıldır geliştirilen bir e-ticaret yazılımı ile yeniden başlayan bir ticari sistem kurulumu süreci geçirmekteyiz. Yeni bir oluşum olduğumuz doğrudur, bahsettiğiniz gibi formülü şu şekilde uyguluyoruz.
10 Bayi Memnuniyeti = 100 Müşteri memnuniyeti
Özellikle bayilerimizi ofise davet etme amacımızı da sizin huzurunuzda açıklayalım Ufuk Bey

Açıkçası çok gösterişli bir ofisimiz yok, fakat ısmarlayacağımız bir kahvemiz veya yemeğimiz her zaman mevcuttur.
1. Birebir iletişim:
Birebir iletişim ile bağların daha güçlü hale getirilmesi, dosthane ticaretlere imza atılması taraftarıyız.
2. İşimize verdiğimiz önem ve arzunun fark edilmesi:
Bu satırları yazarken dahi ürünümüzü geliştirmek üzerine sürekli mesailerimize devam ediyoruz. Eğer ki biz bu tutkuyu bayilerimize hissettirebilirsek, sizin gibi bir ticaret geçmişi olan bir kişinin bile telefonda bu durumu fark etmesi bizim öncelikli amacımızdır.
Belki bu cümleler klasik gelebilir fakat, işin aslı da budur.