Nesquik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eline sağlık makaleleri okudum gayt güzel bir kaçıda işime yaradı, yanlız şöle bir durum var bunlarda web sitenizi parça parça taşıyın diyor sadece benim ble bir seçeneğim yok .net de yapıcam bitince .com a komple taşicam tema falan herşeyi değiştirdim çünkü parça parça taşımam söz konusu değil. Bana sadece .com damı yapsam daha iyi yoksa .net de yapıp sonra .com a taşısam dahamı iyi bu lazım bana sadece.
Parça parça taşıma işlemi nerede yazıyor?

Belirtilen adımları takip ederseniz herhangi bir hata vermez.

Alıntı
Taşıma işleminizi daha küçük adımlara bölün.

Site taşıma işleminin trafik ve arama dizinine ekleme üzerindeki etkilerini test etmek için başlangıçta sitenin sadece bir parçasının taşınmasını öneririz.

Daha sonra, sitenizin geri kalanı aynı anda veya parçalar halinde taşıyabilirsiniz. Sitenin ilk test bölümünü seçerken daha seyrek değişen ve sık veya tahmin edilemeyen olaylardan önemli ölçüde etkilenmeyen bir bölüm seçin. Ayrıca, yalnızca bir bölümün taşınmasının taşıma işleminizi test etmenin harika bir yolu olduğunu, ancak arama söz konusu olduğunda sitenin tamamını taşıma işlemini temsil etmediğini unutmayın. Daha fazla sayfa taşıdıkça, çözülmesi gereken daha fazla sorunla karşılaşma olasılığınız artar. Dikkatli planlama, sorunların en alt seviyede tutulmasını sağlayabilir.
Yani demek istediği basit.

Sitende bir çok yazı, bir çok kategori ve bir çok resim olacağından dolayı taşıma sırasında ilk test amaçlı sitenizi taşırsanız bir sorun olur ise çok kolay bulursunuz.

Eski siten yayında olsun. Yeni siteni wordpress ise kurduğunu farz ediyoruz. Arama motorlarına yönelik meta tag olarak "noindex" ekle (htacces değil).

Bir test etmek açısından bunu öneriyor.

Sen komple taşısanda bir sıkıntı olmaz.

Dediği işte hepsini taşıdın. (robots, htacces, doğrulama html dosyası, sayva, içerik, eklentiler, resimler)

Baktın siten çalışmıyor?

Sorunu nerede olduğunu bulmanız zor olur diye, bunu önermiş.

İlla ki parça parça taşımanıza gerek yok. Yedekleri tam anlamıyla aldıysanız bir sıkıntı çıkartmaz. (Genelde kişilerin karşılaştığı veritabanı ve resim göstermeme gibi sorunlar için bunu önerdiği ortadadır.)