Bitcoin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Network marketing sistemi ile üretilen coinlerin pazara açılması ile ilgili bir sıkıntı var, o da şudur ; üyeler sürekli coin üretir ve dolayısıyla "arz" yaratır. Fakat üretilen coin exchange sitelerinde "talep" görmediği için fiyatları hızla düşer. Edinar buna örnektir mesela. Üyeler ayda %25 e-dinar kazanıyor ve bunu haliyle satmaya çalışıyorlar. Sürekli arz oluştuğundan ve yeterli talep olmadığından da edinar'ın değeri sürekli düşüş gösteriyor. Düşünün ; ayda %25 edinar kazanıyorsunuz ama edinar değeri ayda %50 düşüyor! Bu durumda edinar kazancınız artıyor ama reel, yani dolar, bitcoin, Türk lirası kazancınız sürekli azalıyor! Bu kaçınılmazdır.
Scoin bir para birimi değildir, esasen madencilik yapıyor coinspace ve üyelerin kazançlarını scoin olarak ödüyor. Ben scoin'in coin borsasına açılacağını düşünmüyorum. Onecoin'de aynı şekilde. 1 onecoin 100$ olunca borsaya girecek diyorlar. Peki girince ne olacak? Olacak olan şu ; herkes panik halinde ellerindeki onecoinleri bitcoin veya USD / Euro ya çevirmeye çalışacak ama kim alacak? Hiç kimse.. Dolayısıyla onecoin 100$'dan borsaya girse bile hızla çakılacak ve belki de üyelerin sermayeleri yok olacaktır. Bu yüzden onların da gireceğini düşünmüyorum.
İllaki Coin networku yapmak isteyen varsa Coinmarketcap'ta olan ve Ethereum tarafından desteklenen bir coini önerebilirim. Ben üye değilim, şuanda Türkiye'de hiç üyesi yok ve dünyada sadece birkaç yüz kişi biliyor. CEO'su ile tanışıyorum ve isteyeni tanıştırabilirim. Şuanda yükseliş ivmesinde ama ileride nereye varır bilinmez.
Gerçek Bitcoin üzerinden madencilik geliri elde etmek isteyen ve bu gelirini network ile desteklemek isteyen varsa onları doğru adreslere yönlendirerek yardımcı olabilirim.