Merhaba arkadaşlar.

Bazen kendimi "Şikayet" konularına kaptırıyorum. Sonu gelmez yazışmalar
Hem alanı hem satanı, hem konuyu okuyanı, en çok da Moderatörleri yoruyor.

Özellikle bir kaç üye var ki onlar hakkında şikayet konuları hiç eksik olmuyor. Ki bu üyelerin sattığı ürünlerde hiç ucuz değil. (bu üyelerin isimlerini vermeye gerek yok herkesçe malum zaten)

Bu büyük bütçeli satış yapanların en büyük yaptığı yanlış söz verdiği tarihte ürünü teslim etmemek ve bin türlü bahaneyle süreyi uzatmak. En nihayetinde de şikayet konusunda yine bitmek bilmeyen muhabbetlere girmek.

Bu sorunlara son vermek için sahibinde'de ki gibi GET sistemi olsa. Alıcı ödemeyi moderatöre yapsa, Satıcı iş bitiminde ödemeyi moderatörden alsa. Bu hizmet karşılığında da bir bedel ödense... 3 taraf için de mutl biten ticaretler olsa?

Tabi bu bahsettiğim ufak tefek makale link satışları için geçerli olmayabilir. Mesela belli bir tutarı geçen işlemler için uygulanabilir.

Bu uygulama ile alıcı ve satıcı sorumluluklarını bilir ve ona göre hareket eder. Ticarette güven artar. Alıcı ve satıcı hakları korunur ve haksız kazançların önüne geçilir ve şikayet konularında vakit kaybedilmez diye düşünüyorum.

(Forumu tam inceleyemedim, şu an aklıma gelen bir fikir belki daha önce teklif edilmiş ve imkanlardan dolayı uygulanamamış olabilir. Bu olmazsa başka bir fikir de bulunabilir ama bir şekilde şu çok büyük işler yapıp sözünde durmayan kişilerin önüne geçmek lazım artık)