Bunu gerçekten soruyor musunuz ?
Arkadaşlar, kendinize gelin. Türkiye'den bahsediyoruz. Topraklarına kanımızı feda edip , dağını taşını kazıyarak kazandığımız. Dünyanın tüm güzelliklerini (sizlerin göremediği) üzerinde taşıyan.
Birinci dünya ülkesiyiz. Kendinizin ne olduğunun farkına varın. Sizi ezenlere karşı binlerce tokat gibi cevaplar verebilmek ve/veya çözüm yolu bulabilecek kapasitedeyken siz nasıl '' Türkiye'nin adını ağzına alıp 3. Dünya ülkesiyiz '' diyebilirsiniz.
Utanın, tarihin bize yaşattıkları kahramanlıkları bilmediğinizden utanın.
https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9C...s_mid-1975.svg
Dogaatac mesajım size değil.
Sadece çok sinirliyim. Bilmeden konuşanlara sinirliyim. Her konuyu provoke edenlere çok sinirliyim. Nerede yaşadığının farkında olmayanlara çok sinirliyim.
Gidin okuyun. Artık her şey ücretsiz. Araştırmaktan daha güzel bir şey yok. Bilmiyorsanız gelin sorun, konuşalım. (Sizin yaptığınız gibi teşekkürler bu yüzden)
Ama bilginiz yoksa ve konuşursanız rezil olduğunuz ile kalırsınız.
Avrupa'nın çoğu büyük ülkesini gezdim, slav-orta avrupa dışarısında.
Rusya, Gürcistan, Ukrayna gibi Sovyet ülkelerini de gördüm.
Amerika kıtasında ABD'nin batı eyaletlerini gördüm. Kanada'ya gittim.
Bir çok ülke görüp orada uzun süre kaldım ve ekonomik/yaşam kıstasları hakkında az çok bir bilgim var.
Sana birşey diyeyim mi kardeşim.
Türkiye bölgesinde topluluk olarak en eğitimsiz ve en taşralı, düşük eğitimli veya eğitimli ama kalitesiz eğitimli, geri kalmış toplumlardan bir tanesidir.
Lümpen ve cahil insanlar her ülkede var. Rusya'nın, Amerika'nın kırsal bölgelerine git binlerce öküz adam bulursun. Hangi ülkeye gidersen git, tecavüzcüsü, hırsızı vardır.
Türkiye'nin bunlardan tek farkı, plansız büyüme ve şehirleşme olduğu için,
ülkenin büyük çoğunluğu 2-3 tane şehrine sıkışmış durumda döt döte yaşıyor.
Ve bunun sonunda insanlar psikolojik sorunlar yaşıyor.
Osmanlı saolsun, sanayi devrimi yapmadığı için, bizim toplumumuzda insan sınıfları oluşmadı. Türkiye'de bir işçi sınıfı falan yok. Büyük çoğunluğu köyden şehre göç eden, köylülükle şehirlilik arasında sıkışmış, kafası karışık yarı eğitimli lümpen insanlar.
Sen toprak, kan, şehit geyiği yapmayı bırak. Biz ülkemizi sevmediğimizden ya da vatan haini olduğumuzdan bunları dile getirmiyoruz.
Sen gözünü açıp uykudan uyan ki, daha çok çalışasın, çocuklarını okutasın iyi yetiştiresin, daha fazla üret diye, hep birlikte daha iyi standartlarda, daha iyi ekonomik koşullarda yaşayalım diye konuşuyoruz.
İklim, Doğa, Tarihi olarak Dünya üzerindeki en şanslı coğrafyada yaşıyoruz haklısın. Fakat bu güzellikleri yok eden, onlarla ilgilenmeyen garip bir devletiz.