.... Wordpress te bu olay yok maalesef.
Bir lego ya benzetebiliriz Drupal i, bir eklentiye istediğin modülü ekleyebilirsin, birleştirebilirsin. Tamamına yakını ücretsiz.
Joomla'ya esneklik gelmişse bile bu mantıkta gelmemiştir diye düşünüyorum. Doğru mudur?
Wordpress'i zaten herhangi bir esneklik gerektirmeyen klasik blog vb. işlerde kullanmak lazım. Bazı eklentiler ile çok daha güçlü bir hale belki getiriliyordur ancak bir Joomla veya Drupal olabilme şansı yok.
Joomla'da da bir modülü istediğiniz modül veya bileşen içerisinde yerleştirebiliyorsunuz. Tema özelleştirmek için eklentileri var. Sürükle bırak arayüzler dahi oluşturabiliyorsunuz.
Joomla'yı Mambo'dan bu yana kullanıyorum ve en büyük eleştirim ücretsiz eklentilerin eskisi kadar çok olmaması. Herhangi bir eklenti düşünün bunun bazı özellikleri olmayan Lite versiyonu ücretsiz full özelliklerde olanı üse ücretli olabiliyor. Elbette çok çok çok güçlü eklentilerin tamamen ücretsiz olanları var ancak dediğim gibi yarı ücretli olanlar çoğaldı ne yazık ki.
Drupal ayrı bir dunya. Wp gibi KUR-BAŞLA yok. KUR-ÖĞREN-BAŞLA var. Öğrenirken farklı yapılar yapabiliyorsun. Kıyaslamak değil ama Drupal üst segment olay. Portalınıza esneklik aramıyorsanız gerek yok.
Drupal bana göre Joomla'ya göre daha güçlü ancak sizin dediğiniz gibi öğrenme meselesi var. Son sürümlerde Symfony altyapısını kullanmaya başlamıştı ki amatör veya orta seviyede php bilgisine sahip olanlar için eklenti geliştirme vb. işler çok daha zor. İşte bu yüzden Joomla çok daha cazip geliyor

Hem eklenti vb. işler çok daha kolay hem de destek bulacağınız kaynak çok daha fazla.