Django Flask - Yani Python candır Olay size bağlı arkadaşlar. PHP eh işte birçok şeyi yaparsınız ancak Django gibi ölçeklenebilir bir framework ile işleriniz çok daha rahat olabiliyor. Burada tek seçenek python değil.

Ben hızlı birşey yapayım diyorsanız Ruby on Rails'te tercih edilecek güzel bir kaynak. Django içerisinde MVC(MVT) paterni işinizi bir hayli kolaylaştırıyor. Tertipli düzenli olmanızı sağlıyor. Türkçe kaynak PHP kadar değil ancak ing kaynak bir hayli fazla. Zaten bu işlere giren bir insanin ing'den kaçmasıda mantıklı değil. Biraz reklam gibi olacak ama Django için içerik üretmeye çalışıyorum. (
https://www.youtube.com/playlist?lis...auK6A6e3aDlgCG )

Gerekiyorsa PHP ile birşeyler geliştir. Ancak burada dilin gücü çok önemli. PHP sadece web üzerine bir dil ve framework kullanmaz iseniz çöplüğe dönüştürme durumu var kodunuzu(bilinçsiz kod yazma kavramından bahsediyorum).

Python'da burada yüzlerce liraya satılan botları vb. çoğu şeyi 2 saat uğraş ile 40-50 satır ile çok rahat gerçekliyorum. Bu arada Macos işletim sistemi kullandığım için terminal ile çok haşır neşirim o yüzden yorumlamalı bir dil olarak python benim için candır. Karar size ve aradığınız özelliklere kalmış.