THEX3T4R adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Türkiye piyasasını kas edersek Microsoft teknolojileri daha cok kullanılıyor ama en iyisi anlamınada gelmiyor
C# , ASP.NET , MVC , MVC Core , Xaron Gibi Genel Microsoft yazılımları kullanılıyor.
ama özgürlük kısmına gelince ! koyalım. C# Sadece Windows'a bağımlı.. Şimdi başka arkadaşlar gelipte yok Adamlar İşletim sistemi yaptı yok enbelid system yazdılar vb demesinler. Gecen yıl bir yazılım uzmanı (Yurt dışında Google ceosu diye hatırlıyorum) PHP ile akıllı ev sistemi yapmış. Evet C# ile'de yapılır yapıldıda. ama hiç bir firma gidipte C#'ta bir işletim sistemi yazdırmaz gidipte C#'ta bir enbelid system yazdırmaz.
TR piyasına bakılınca Firmalar En başta benim gördüğüm kadarı ile ASP ailesi Sonrasında C# ve Java (Android) İOS'ta ise Object-C Burda Object-C daha avantajlı.
Her yazılım tartışmasında'da söylediğim şuydu Öğrenmek istediğiniz alanın bulunan sınıftan herhangi bir dil öğrenin zaten gerisi istesenizde istemesenizde geliyor. Örneğin Bir Windows uygulaması. Bunun icin hangi diller var Java , C# , C++ , Go , Python vb vb. Bunlardan birine rasgele kanınızın ısınana başlayın. Daha sonrasında zaten mantığı gelir. Youtubede BilgisayarKavramlari adında bir kanal var öneririm. Şöyle bahsetmişti Siz bir şirkete girdiğinizde Örneğin C++ biliyorsunuz. İş C# Hayır ben C++ başka yazmam deme şansınız yok. Bu gün hiç bir firmada (TR ve Standart) C# için ayrı Java için ay eleman almıyor. 10 Yıl sonra belki farklı bir dil olucak. Farklı ortamlar olucak belki VR gibi Playst. gibi Akedemileri takip edin onlar gennellikle piyasanın 5 Yıl önceki halini temsil eder. Ben C++ kesinlikle öğrenilmesi taraftarıyım. Şuandada öğreniyorum. Nedeni ise şu acık ve net zor bir dildir hamallık bir dildir. ama sizi Bilgisayardan koparmaz Kodunuzda Pointırleri , Off. , Memory ve kütüpaneleri kesinlikle kullanmaz zorundasınız gibi bir şey. Bunlar sizi bilgisayarın özünden hiç bir zaman koparmaz ve şuanda hali hazırda ekibimizde bulunan insanların hepsi bir dile bağlı değilller. Bi Masaüstü uygulaması verilir yapıp teslim ediyorum bi linux işi oluyor teslim ediyor. Kimse size Gelipte C#Öğren bizimle çalış demez. Tek tek dilleri değerlendirede biliriz.
C#
1-2 Yıllık Bilgi : Harçlık çıkartılır.
5-6 Yıllık Bilgi : Bir Firmada Memur maaşı.
Kendi Projen : C# Kendi projesini yapan çok az insan gördüm.
ASP.NET
1-2 Yıllık Bilgi : Kişisel blog gibi siteler. Artık ücretini siz belirleyin.
5-6 Yıllık Bilgi : Gennellikle proje bazlı çalıştırırlar ama güzel para alınır.
MCV ile büyük firmalarda çalışanlar gördüm. Örnek : https://www.asp.net/
Java (Pek bilgim yok.)
Java konusunda pek bilgim yok ama Java ile bir Windows uygulaması yapim vb diyen hiç görmedim ama mobilde cok etkili olduğu aşikar. Mobili hedefleyen bir çok firma var.
Object-C - Ruby
Bu dili öğrenipte aç kalan görmedim. Güzel paralar alırlar ve Projeyi hemen paraya cevirme imkanı vardır.
C++ ( )
Öğrenmeye ve sevdiğim bir dildir.
C++ ile bir firmaya giremmesiniz. TR'ede C++ genel olarak firmaların işine yaramaz ama enbelid system , Oyun , Engine , İndex teknolojileri gibi genel olarak Hız ve Performans çaplı olaylar yazılır ben Oyun geliştiriyorum bu yüzden C++ dışında bir alternatif yok olmasıda gerekmiyor. Hızılı şöyle bahsedeyim Yazığımız bi dxdiag modülü C# ile %50 CPU'mu yerken C++ bu %10 Gecmedi. C# Pointer ve GPU olanağı olmadığı için böyle sacmalıkları cok var. Windows'ta kullanılmaz. C# vb varken. (Programa bağlı) Hamallık yaptırır cünki ama hiç bir zaman C# , C++ yaptığı gibi yapamaz.
PHP
Türkiyede En cok bilinen bir dildir. Ben web hiç bir zaman sevmedim ama güzel bir dildir. kurumsal olarak pek sevilmez Bir çok teknolojisi ücretsiz ve daha hesaplıdır. Yüsek işlemlerde catlaklıklar olabilir.

Söz fazla uzadı umarım işinize yarar cünki bende bir şeyler öğrenmek istediğimde Yok omu bumu yok şu kolay vb aylarca boş boş koştum.
Sonuç : Firmalar Eş zamanlı dilleri severler. Open Source Düşmanıdırlar. Kimse size sadece bir dil biliyorsunuz diye işe almaz. Web'de pek iş olanağı yoktur. (Firma bakımından ve sadece PHP biliyorum derseniz.)
Girmek istediğiniz piyasanın kullanılan herhangi bir dilden başlayın emin olun gerisi geliyor.
Yazdığınız şeylerin bilimsel hiçbir dayanağı yok kişisel yorumlarınızdan ibaret olmuş. Bu da arkadaşı yönlendirebilmek için yeterli değil. Hiçbir firma open source düşmanı değildir eğer öyle ise bile bilgisayar teknolojileri ile uğraşmayı hemen bıraksın. Örneğin Redis gibi işe yarayan birşeye nasıl bir düşmanlık beslenebilir ki?