google'in knowledge graph algorithması belirliyor. Nitelikli yani uygun hale gelmek için (featured snippet) ilk olarak önce birinci sayfada cıkmanız gerekiyor.
Basit bi soru

ya kısa ve net cevab vermeniz lazım. Makaleyi'de seo'ya uygun hale getirdiken sonra featured snippet olarak cıkma ihtimaliniz yüksek (kısa oldu ama özü bu)
Yani kesinlikle sizin elinizde yoksa mehmetin sayfası cıkıyorda ahmetinki neden cıkmasın onun google'de çalışan abisimi var hayır.
TR'de pek yaygın değil ama yabancılar bu özelliğin turşusunu cıkarmak icin yarışıyor.
Bu bi yandan google'in geleceğine doğru ip ucları veriyor diğer yandan olumlu ve olumsuz olarak sitemizi etkiliyor. Ziyaretciler bi yandan sorunun cevabını sitemize girmeden alırken diğer yandan en üste cıkabiliyorsunuz . Bildiğim kadarıyla netin 30% trafficini yiyor şimdilik (pek türkce calısmıyorum tr de durumlar nedir bilmiyorum)
Konuya açıklık getirdiğin için teşekkürler, seninde dile getirdiğin gibi bu özelliğin ilk sıradaki siteleri etkilediği bir gerçek..
Hazır konu detaya inmişken ufak bir hatırlatma yapalım, google bu özellikten yararlanmak istemeyen site sahipleri için bir çözüm öneriyor.
<meta name="googlebot" content="nosnippet">
Sanıyorum kimse bu konu kullanmak istemez ancak bilinmesinde fayda var.