featured snipped özelliğini google programla belirliyor, biz aramalar için herhangi bir müdahele de bulunamıyoruz diye biliyorum ben.
Sadece bu özelliği devre dışı bırakmak için çözüm sunuyor.
google'in knowledge graph algorithması belirliyor. Nitelikli yani uygun hale gelmek için (featured snippet) ilk olarak önce birinci sayfada cıkmanız gerekiyor.
Basit bi soru

ya kısa ve net cevab vermeniz lazım. Makaleyi'de seo'ya uygun hale getirdiken sonra featured snippet olarak cıkma ihtimaliniz yüksek (kısa oldu ama özü bu)
Yani kesinlikle sizin elinizde yoksa mehmetin sayfası cıkıyorda ahmetinki neden cıkmasın onun google'de çalışan abisimi var hayır.
TR'de pek yaygın değil ama yabancılar bu özelliğin turşusunu cıkarmak icin yarışıyor.
Bu bi yandan google'in geleceğine doğru ip ucları veriyor diğer yandan olumlu ve olumsuz olarak sitemizi etkiliyor. Ziyaretciler bi yandan sorunun cevabını sitemize girmeden alırken diğer yandan en üste cıkabiliyorsunuz . Bildiğim kadarıyla netin 30% trafficini yiyor şimdilik (pek türkce calısmıyorum tr de durumlar nedir bilmiyorum)
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 04:31:54 -->-> Daha önceki mesaj 04:05:56 --
Sizin fikriniz bu yönde ise diyebileceğim bir şey yok. Bence bu yenilik; devrim ve doğru kullananlar için bulunmaz bir fırsat niteliğindedir.
Google+ sayfasını sıralamalarda sık görmüyor olmamızın sebebi; googleplus sayfası sahiplerinin sayfalarını seo mantığına uyumlu kullanmıyor olmalarından olabilir mi?

Bence google kendi sosyal ağ paylaşım sitesini istenildiği gibi özgün, aktif ve kriterlere uygun kullanan herkesi erveya geç mükafatlandıracaktır!..
türkçe karakterini google+ sayfasında görmek size göre bir devrim doğrumu anladım ? Saadece anlamaya çalışıyorum.
Şimdiye kadar (çok nadir pinterest) hic bi sosyal medya hesabının google+ dahil yabancılarda olsun türklerde olsun standart bir websitenin üstüne cıktığınıda görmedim (çıkan hesaplar rekabeti cok düşük olan kelimeler mesela pinterest'de
çini desenleri google ilk sırlarda cıkıyor rekabet kwfinder 14 civarı, üstüne nofollow veriyor)
Ama belki haklısınız gelecekte google nasıl backlinklere önemini düşürmeye çalışıyorsa sosyal medyadan gelen sinyalere daha çok ağırlık verebilir.