yasina adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En son kitap sektöründeydim, seo uzmanı olarak görev aldım. E-ticaretin en büyük sıkıntısı xml ile ürün içerikleri vs hepsi otomatik geliyor ve 100'den fazla site aynı xml ile ürün satmaya çalışıyor. Hepimizde aynı içerik aynı başlık aynı görsel neredeyse fiyat aynı. Yani google bu durumda ne yapsın Bazen dr, idefix gibi siteleri bile belirli aramalarda sıralamadan çıkartıyordu.

Sorunuzun cevabının arkasında bir çok neden olabilir. xml ile ürün çekiyor ve içerikleri kopya alıyorsanız içerik kısmını zenginleştirmek zorundasınız. Örneğin benim denemelerimde kitap açıklamasını xml'den almayıp kendim özgün yazdığımda, kategorilerin açıklamalarını meta bilgileri vb. işlemleri düzelttikçe sitem yukarıları 1. 2. sıraları görmeye başladı. Enterasan ki hiç bir çalışma yapmadığım bazı ürünler kendiliğinden ilk sıraya geçti. İçeriği güncel tutun, anasayfayı güncel tutun, sizin için önemli ürün ya da kategorileri belirli aralıklarla içeriğe ek olarak yeni bilgiler daha ekleyin.

100 dolar verip domaini 5 sene uzatmak tek başına çözüm değildir. Gerçek ticaret yaşantınızda ki gibi sitenizin de bir değişimi gelişimi yapılmalı. Ssl almanızı tavsiye ederim, amp kurulumu yaptırmanızı da öneririm, mobil için ayrı bir stratejiniz yoksa tabi.

Son olarak önemli ve kar getirecek ürünlere adwords vermek gerekli. Bu marka değerini ve bilinirliği arttıracaktır. Bilinç altında kalacak insanların.

İlk e-ticaret yöneticim geldiğinde 30.000 TL reklam kampanya harcaması yapmıştı. İlk günler hiç satış olmuyor, ulan adam parayı çip etti diye dalga geçiyorduk. Tabi sonrasında büyük bir patlama yaşanmıştı.

Hayırlı satışlar.
Hocam bende beyin fırtınası olması amacıyla sorayım. Kitap siteleri dediğiniz gibi xml çekim yapıyor ve yapmak zorunda da malum 300binden fazla kitap arsivi var. Xml ile çekim yapıp o sayfada kullanıcılara özgün yorum yaptırmak daha mantıklı değil mi?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi