Arkadaşlar selam,
Allah izniyle önümüzdeki hafta bi araç almaak istiyorum ama sahibinden üzerinden araç alımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz.
Örneğin arabanın fiyatında 82,500 yazıyorsa nasıl bir pazarlık üzerinden gitmeliyiz yani adama 80 bin düz uygunsa alıyorum demek doğru olur mu yoksa adama küfür ediyomuşuz gibi mi algılanır. Genel anlamda ne kadarlık bir pazarlık payı vardır 2. el piyasasında.
Adamla anlaştık gittik arabayı kullandık, ekspertize gittik sorun yok arabayı alıyoruz diyoruz. Sonrasında nasıl bir süreç işlyor direk notere gidiyoruz orda arabayı üstümüze alıp parayıda orda adama mı verıyoruz. İlk kez araç alımı yapacağım için sonrasında sıkıntı yaşamak istemiyorum bu kasko bedelini düşük göstermek yüksek göstermek ne işe yarar ne yapmalıyız bi yeşillendirebilirseniz sevinirim.
Bu arada almayı düşündüğüm araba leon fr , astra veya golf olacak aslında golf kullandı cok da seviyorum ama tipini pek sevmediğimden bir soru işareti var aklımda ama yine de en yakın golf gibi duruyor şuan tavsiyelerinizi bekliyorum
Şimdiden hayırlı olsun hocam, kazasız belasız inşAllah.
Süreç aslında çok basit.
Beğendiğiniz aracın plakasını isteyin kesinlikle tramer ve sigorta acentasına kontrol ettirin. Ve arayıp istediğiniz şekilde pazarlık yapabilirsiniz.
Onun malı var fakat seninde paran var; haktır.
Araç sahibiyle şöyle bir anlaşmaya gidin; size söyleyecekleri dışında başka bir şey varsa ekspertiz parasını o ödemeli. Ama dedikleri haricinde başka bir şey çıkmazsa (kırık çıkık gibi) ekspertiz ücretini siz ödersiniz.
Sonra notere gider işlemleri başlatır; noter huzurundayken de satış onaylandığında parayı verirsiniz.
Sigorta olayları hakkında pek bilgim yok. generali firmasından da teklif alın bize baya uyguna geldi.