Arkadaşlar selam,

Allah izniyle önümüzdeki hafta bi araç almaak istiyorum ama sahibinden üzerinden araç alımı yaparken nelere dikkat etmeliyiz.

Örneğin arabanın fiyatında 82,500 yazıyorsa nasıl bir pazarlık üzerinden gitmeliyiz yani adama 80 bin düz uygunsa alıyorum demek doğru olur mu yoksa adama küfür ediyomuşuz gibi mi algılanır. Genel anlamda ne kadarlık bir pazarlık payı vardır 2. el piyasasında.

Adamla anlaştık gittik arabayı kullandık, ekspertize gittik sorun yok arabayı alıyoruz diyoruz. Sonrasında nasıl bir süreç işlyor direk notere gidiyoruz orda arabayı üstümüze alıp parayıda orda adama mı verıyoruz. İlk kez araç alımı yapacağım için sonrasında sıkıntı yaşamak istemiyorum bu kasko bedelini düşük göstermek yüksek göstermek ne işe yarar ne yapmalıyız bi yeşillendirebilirseniz sevinirim.

Bu arada almayı düşündüğüm araba leon fr , astra veya golf olacak aslında golf kullandı cok da seviyorum ama tipini pek sevmediğimden bir soru işareti var aklımda ama yine de en yakın golf gibi duruyor şuan tavsiyelerinizi bekliyorum