Sorun burada bildiğini paylaşmak değil paylaşılanın geliştirilmesidir. Burada paylaşılan bir şeye anında hücum naraları atılıp yağmalanacak.Bu hayatta herkes nasibini , kısmetini yer. Çalışana mevlam verir. Fakat çalışmadan kopyalayan adam bu işi doğru yapan insanlara zarardır. Forumda bir kaç haftadır yabancı içerik, Amerikan siteleri furyası gidiyor. Hiç bir şeyi araştırmadan, doğrudan başkasından gördüğü şeyi kopyalayan yüzlerce insan bu sektöre de zarar verecektir. Piyasada gezen onlarca bilgi çöplüğüne, sağlık,saç stilleri,dekorasyon siteleri bunlara dahil.
Her şeyin cılkının çıkarıldığı toplumumuz web sektöründe de kendini gayet güzel gösteriyor. Sürekli algoritmalar bu yüzden değişiyor. Birbirini kopyalayan siteler yüzünden sürekli koruma mekanizmaları değiştiriliyor. Bu sadece arama motorlarında değil sosyal medya sitelerinde, uygulama marketlerinde de kendini gösteriyor.
Her şeyin bir tarifi, kişiye özel uygulama yöntemi var. Evet, bu sektör ne kadar rakip artarsa, ne kadar çok girişilirse kazancı düşebilen sektördür. Ben isterim ki, her sektörde uzman kişiler,uzman olduğu konulardan para kazansın. Ben her zaman copy paste / yağmalamaya karşıyım.
İş uzmanlığa kalırsa ilk olarka amerikalılardan başkası site açmaması lazım: Merak etmeyin birşey olmaz. Bir pasta varsa, 10 site varken 10a böülünüyor diye 100 site olduğunda aynı pasta bölünmüyor 100e, aynı şekilde pazar payı dediğiniz kavram da artıyor haliyle daha çok reklam veren piyasaya çıkıyor. Copy paste yapanlar zaten er ya da geç adsenseten ya da diğer birimlerden nasiplerini alıyorlar. Özgün olup uğraşıldıktan sonra bu sektöre katkı sağlar her site, kimsenin kazancından gitmez. Keza siz de ilk app paylaşan değilsiniz markette, sizde birilerinden görüp markete girdiniz. Sizin basettiğiniz konu, insanlar kaymağını yerken siz de farkına varıp kaymaktan bir yudum aldınız, tatlı geldi, şimdi herkes görünce onu sizi bu rahatsız ediyor, orası ayrı. Zaten hemen hemen bahsetmek istediğim şey bu, rahatsız etmesin, niye etmesin derseniz siz kaliteli oldukça "taklitler aslını yüceltir". Bu sektör her zaman vardı, her sene de sürekli büyüyr pazar payı arttıkça artıyor. Bu forumda 100-200 kişi site açtı diye batmaz merk etmeyin. Amerikalıların ingilizlerin ve diğer tüm ülkelerin her güğn açtıkları PBNleri topladığınızda, burdaki arkadaşların kazandığı 3-5 bin lira kimseye zarar vermez o kadar korkunuz olmasın. Gönül ister ki yüzlerce kişi toplanıp her gün tüm sitelerin birbini tanıtıp birbirine destek olsun, ama maalesef kimse o şekilde çalışmıyor. O yüzden sosyalmedya en azından tek başına da olsa kişilere en iyi şekilde ulaşma aracı. facebooktaki 2 milyar kişiyi mi bölüşemeyecek 3-5 bin site sahibi (bu forumdan bahsediyorum) ? Keşke herkes kazansa.