Selamlar Kaan Hocam,
Bildiklerim / tecrübem ışığında elimden ne geliyorsa seve seve yardımcı olurum.
Üstadım SSL sertifikanızı boşverin, kullanmanız gerekmiyor -2 sitemde olduğu halde kullanmadım- sadece cloudflare ücretsiz yetiyor. Eğer güvenlik konusunda çok takıntılı iseniz yapacağınız -bildiğim kadarıyla- DNSSEC kaydı oluşturmanız olacaktır, eğer domain aldığınız firma destekliyorsa. Hocam eğer domain aldığınız DNSSEC destek hizmeti vermiyorsa da taşıyın domaini bu hizmeti veren yerlere, bugün biraz uğraştırır ama yarın baş ağrısından kurtarır sizi. Bu listede destekleyen firmalar var;
https://support.cloudflare.com/hc/en...-my-registrar-
Kusura bakmayın sorduğunuz bu değildi ama bilin istedim.
1- Hocam cloudflare'in bu konuda bir yardımı olabileceğini sanmıyorum bu konuda tek güvendiğim yer gtmetrix.com dur. Orada çözüm de ayrıca sunuluyor.
2- Hocam emin olun hiç gerek yok, ücretsiz SSL fazlasıyla işinizi görecektir.
3- Hocam anlaşılan o ki bu konu hakkında çok hassassınız ve saygı ile karşılayorum; ücretsiz SSL ile devam ediniz, güvenlik olarak hali hazırda SSL in eksiğini DNSSEC kapatır, evet 2 si birlikte çok daha iyidir.
Cloudflare ücretsiz seçeneği işinizi bu raddede görecektir. Size sağlayacağı en önemli avantaj; hızlı hareket olacaktır, olası bir hosting sorununda anlaştığınız yeni firmaya geçmeniz dosyalar kopyalanıncaya kadardır, beklemezsiniz.
Öncelikle ayrıntılı dönüşünüz için teşekkür ediyorum.
Evet Cloudfare'nin verdiği paylaşımlı SSL sertifikasını kullanabilirim. Buna ilave oradaki 5 dolarlık SSL sertifikasını da alabilirim. Bu gerçekten sorun değil. Sonuç olarak yüzde 1 'lik bir avantaj bile benim için mühim. Çünkü bu işten para kazanıyorum. Başımın çok az ağrıması bile beni tedirgin edecektir.
Burada özellikle şunu sormak istiyorum. Ücretsiz pakette CSS ve JS dosyaları, görsellerin tamamı dilediğim gibi optimize ediliyor mu? Yani GTmetrix ve Google Page speed değerlerini istediğim kıvama getirtiyor mu? Yoksa bunun için 20 $'lık paketi mi almak gerekiyor?