Kaan Fakılı adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle hayırlı akşamlar arkadaşlar. Cloudfare konusunda bilgili olduğunuz için konu sahibinin de müsadesiyle bir soru sormak istiyorum.

1. Halihazırda kullandığım bir e-ticaret sitem var. Kendi SSL sertifikam var. Sitemde çok fazla resim kullandığım için ve JS, CSS dosyası çok olduğu için açılış hızı epey düşük. Bunu ortadan kaldırmak için CDN kullanmak istiyorum. Netdirekt'ten 11 TL'ye bir paket aldım ancak bunun için sitedeki JS, CSS ve image dosyalarının cdn.site.com gibi bir alandan çekmesi gerekiyor. Haliyle bunun için bir ayarlama yapmak gerekiyor.

Cloudfare'de bildiğim kadarıyla CF nameserverlarını A, CNAME kaydı ekleyerek kullanabiliyorsun. Haliyle ilave bir ayar yapmadan otomatik olarak oradan çekmeye başlıyor. Yanılıyor muyum? Name server ayarlarını bir defa yapmanız yetecektir.

2. Bir diğer sorum da ücretsiz paket ile ücretli paketler arasındaki farkta. 20 dolarlık paketi alabilirim ancak buna gerçekten ihtiyaç var mıdır yoksa ücretsiz paket iş görür mü? Sitem e-ticaret sitesi, SSL sertifikası kullanıyorum.

3. Yukarıda sanırım hizmette bir değişiklik oldu demişsiniz, kendi SSL sertifikamı kullanmam için 200 dolarlık paketi mi almam gerekiyor? Eğer onların paylaşımsız/dedicated sertifikasını kullanmam için 5 dolar mı ödemem gerekiyor?
Selamlar Kaan Hocam,

Bildiklerim / tecrübem ışığında elimden ne geliyorsa seve seve yardımcı olurum.

Üstadım SSL sertifikanızı boşverin, kullanmanız gerekmiyor -2 sitemde olduğu halde kullanmadım- sadece cloudflare ücretsiz yetiyor. Eğer güvenlik konusunda çok takıntılı iseniz yapacağınız -bildiğim kadarıyla- DNSSEC kaydı oluşturmanız olacaktır, eğer domain aldığınız firma destekliyorsa. Hocam eğer domain aldığınız DNSSEC destek hizmeti vermiyorsa da taşıyın domaini bu hizmeti veren yerlere, bugün biraz uğraştırır ama yarın baş ağrısından kurtarır sizi. Bu listede destekleyen firmalar var; https://support.cloudflare.com/hc/en...-my-registrar-

Kusura bakmayın sorduğunuz bu değildi ama bilin istedim.

1- Hocam cloudflare'in bu konuda bir yardımı olabileceğini sanmıyorum bu konuda tek güvendiğim yer gtmetrix.com dur. Orada çözüm de ayrıca sunuluyor.

2- Hocam emin olun hiç gerek yok, ücretsiz SSL fazlasıyla işinizi görecektir.

3- Hocam anlaşılan o ki bu konu hakkında çok hassassınız ve saygı ile karşılayorum; ücretsiz SSL ile devam ediniz, güvenlik olarak hali hazırda SSL in eksiğini DNSSEC kapatır, evet 2 si birlikte çok daha iyidir.

Cloudflare ücretsiz seçeneği işinizi bu raddede görecektir. Size sağlayacağı en önemli avantaj; hızlı hareket olacaktır, olası bir hosting sorununda anlaştığınız yeni firmaya geçmeniz dosyalar kopyalanıncaya kadardır, beklemezsiniz.