Hocam zaten devir maliyetleri düşürme devri -ne demekse halen anlamadım ya, işletme mezunuyum- ve yine hal böyleyken çok kaliteli olmasa da CDN hizmeti üstüne SSL hizmeti de eklendiğinde ve bunlar ücretsiz de olduğunda neden olmasın. Bunlara ek olarak hosting değiştirmek -doğruyu bulmak her zaman olduğu gibi çok zaman almakta- sadece dakikalık iş, yok DNS oturmadı yok bu kalkmadı derdi yok. Hepimizin başına gelmiştir bir hostingden diğerine geçerken yaşanan sıkıntılar.
İyi günler dilerim.
Öncelikle hayırlı akşamlar arkadaşlar. Cloudfare konusunda bilgili olduğunuz için konu sahibinin de müsadesiyle bir soru sormak istiyorum.
1. Halihazırda kullandığım bir e-ticaret sitem var. Kendi SSL sertifikam var. Sitemde çok fazla resim kullandığım için ve JS, CSS dosyası çok olduğu için açılış hızı epey düşük. Bunu ortadan kaldırmak için CDN kullanmak istiyorum. Netdirekt'ten 11 TL'ye bir paket aldım ancak bunun için sitedeki JS, CSS ve image dosyalarının cdn.site.com gibi bir alandan çekmesi gerekiyor. Haliyle bunun için bir ayarlama yapmak gerekiyor.
Cloudfare'de bildiğim kadarıyla CF nameserverlarını A, CNAME kaydı ekleyerek kullanabiliyorsun. Haliyle ilave bir ayar yapmadan otomatik olarak oradan çekmeye başlıyor. Yanılıyor muyum?
2. Bir diğer sorum da ücretsiz paket ile ücretli paketler arasındaki farkta. 20 dolarlık paketi alabilirim ancak buna gerçekten ihtiyaç var mıdır yoksa ücretsiz paket iş görür mü? Sitem e-ticaret sitesi, SSL sertifikası kullanıyorum.
3. Yukarıda sanırım hizmette bir değişiklik oldu demişsiniz, kendi SSL sertifikamı kullanmam için 200 dolarlık paketi mi almam gerekiyor? Eğer onların paylaşımsız/dedicated sertifikasını kullanmam için 5 dolar mı ödemem gerekiyor?