Forex'e bir oyun ve kumar gözü ile bakanlar tamamen yanılmaktadır. Forex ileri derecede profesyonellik isteyen bir yatırım aracıdır. SPK Forex'i küçük yatırımcıya tamamen kapatmak yerine, yatırımcıyı eğitebilirdi. Demo hesapların sürelerin, yatırımcının tamamen konuyla ilgili bilgi sahibi olana kadar gerçek hesaba kapatabilirdi. Çözüm çoktu yani. Fakat "yaptım oldu" mantığı ile Forex'i bitirdiler, burada hem iş veren heme çalışan hemde burada yatırım yapan prof yatırımcıyı mağdur etti.

Ülkemizde her köşe başında idda bayi bulunuyor, at yarışı ve şans oyunlarında da bir çok aile dağılmakta. Bunun önlemini alıyorlar mı ? Hayır! Orta okula giden bebeler bile ellerinde idda bültenleri resmen kumar oynuyorlar. Yani kısacası, benim halkım bu işten battı bahanelerine ben inanmıyorum.

kedoxs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Forex reklamlarının bitmesi herkesi etkiledi. Ama bu forex te çok ocak söndürdü. Millet yılların birkimini batırdı burda. 100 kaldıraçla millet tüm birikimini dakikalar içinde batırdı. En iyi şirketin bile zarar oranı %80 in üzerinde. Küçük yatırımcıda durum %95 di.
Devlet bu konuda çok doğru bir karar alıp bilmeyen küçük yatırımcıyı korudu. Forex şirketlerinden bir kaç bin kişi işsiz kalır. Fakat batanlar yüzbinleri bulmuştu.