Selamlar Arkadaşlar,
Sadece 5 Aralık 2016 den kullanan biri olarak bildiklerimiz elimden geldiğince paylaşmak isterim, bu arada @Raskors Hocama da teşekkür etmiş olurum - kendisinin r10 platformuna bilgi amaçlı taşıdığı ürünümüz sebebiyle buraya gelmiştim -.
Coil yakma bazı arkadaşların belirttiği üzere likitiniz bitmeden eklemiş olun. KBir de kullandığınız likitin VG si ne kadar yüksek ise coilin yanması o kadar çabuk olacaktır. NBase (Nikotin Base) 3 Ana bileşenden oluşur. VG - PG - Nikotin demek. Kabaca bahsetmek gerekirse - zaten fazlasını da bilmiyorum - VG Bitkisel Gliserin demek, Türkçesi ne kadar çok VG o kadar çok duman, PG Propilen Glikol, Türkçesi boğaz vurumu demektir. Nikotin zaten nikotin. Geriye kaldı aroma; genelde en fazla %7 oranında olur bir likitin içinde. Yani aldığınız likitin kabaca %93 ü NBasedir.
Gelelim bu bileşenleri nasıl kullanacağız; çok duman isteyenler; %90 VG, %10 PG li nbase alsınlar, daha çok duman isteyenler bu nbase i koyacakları smoke tfv8 ya da abartın tfv12 alın. Smok tfv8; bildiğiniz 8 silindirli arabanın benzin tükettiği gibi likit tüketir ama sizi ve çevrenizi dumana boğar, smok tfv12 kullanmadım ve düşünmüyorum da.
Yine gelelim bu işin handikapına; eğer aldığınız nbase %90 VG - %10 PG ise evet çok duman çıkar coil bir o kadar yıpranacaktır, çünkü PG ne kadar fazla ise boğaz vurumu o kadar fazla olacağından bir süre sonra boğazınız ağrıyacak ve doğal olarak buharlamayı bırakacaksınız. Bir süre %100 VG kullanmış biri olarak söyleyeceğim; sizi hiçbir şey durdurmuyor, deli gibi buhar çıkarıyorsunuz ve gerçekten yersiz. Bu konuda size tavsiyem 80% VG - 20%VG kullanmanız. Hem duman çok hem de bir süre sonra duruyorsunuz.
Yine tavsiyem yapabiliyorsanız sek için ya da max. %3 kullanın aromayı. Çünkü bu işteki en zararlı madde aromalar. Hangi şart ve koşullarda üretildiği bilinemediğinden en riskli bileşendir.
Bu arada fasttech diye bir site var, fiyatları fena değildir, ara parça siparişlerinizi verebilirsiniz ama sadece ara parçalar, aksi taktirde gümrükte sıkıntı olur.
Henüz kullanmadım ama kullanıcı yorumlarına göre; hammaddeler sitesi var, aromaları fena değilmiş, almayı düşünüyorum. Aroma fiyatları çok uygun görünüyor. Birkaç site denedim, aroma konusunda kötü demek istemiyorum ama o ürünler o paraları hak etmiyorlar. Belirtilen yerde hiç değilse fiyatlar uygun ve bir şans verilebilir.
Eğer yurtdışına çıkma fırsatınız var ise; smoktech stick V8 var, almayı düşünüyorum, almadan bile söyleyebileceğim; güzel alet, alabilirsiniz. Diğer kalem tiplerle uğraşmanıza gerek yok.
Şimdilik söyleyeceklerim bunlar, umarım birilerine faydalı olur, iyi buharlamalar.
Bu arada merak edecekler için; Smoke Allien Mod + Tfv8 kullanıyorum, deli makine.
Dip not: Yukarıda bahsi geçen siteler ile hiçbir bağım yoktur ve olamaz da, yazdıklarım sadece kendi düşüncelerimdir ve sadece beni bağlar.
BBC Earth ın konu ile ilgili videosu;
http://www.dailymotion.com/video/x581mz8 (49 Dakika sürüyor, izlemeye kesinlikle değer)