Arkadaşlar ben 9 sene sigara kullandım. 6 ay e-sigara kullandım çok araştırdım yazımı okuyun kolay dilde anlatıp yeterli bilgi vermeye çalışacağım.

Öncelikle sigara;
Sigaranın hep zararlarından bahsedilir ama asıl nedeninden pek bahsedilmez kimsede bilmez. Paketinin yan tarafına bakın ZİFİR yazar. Bu zifir tütünün yanmış hali olan KATRAN'ın dumanı olmaktadır. Almanya'da zifir yazmaz katran yazar direk olarak. Katranın ne olduğu pek halk içinde yayılsın istenmezler. Nedenmi? Çünkü bu katran ile YOL YAPILIYOR ARKADAŞLAR!!!

Bu katranın dumanı olan zifir vücutta nereye ulaşırsa ulaşsın tıkıyor. Her türlü hastalığa sebep veriyor. Ağızdan başlayın, boğaza geçin oradan akciğere... Sonrada vücutta dağıldığı bütün yerlere... Bütün vücudu tıkıyor yavaşça öldürüyor....

Arkadaşlar sigaranın tüm dünyada bir günde sadece ne kadar para kaldırdığını hiç hesapladınizmi? Hesaplanması bile zor. Ve bu sigaradan her yıl milyonlarca insan ölüyor.

YASAL TERÖR!

E-sigara nedir?

Akü ve başlıktan oluşmuş içerisine likit ( yani sıvısı ) konarak çalışan bir elektronik cihazdır. Düğmeyi basarsınız içerisindeki likiti sıcaklaştırır ve buhar oluşmasını sağlar. Sizde bu buharı içinize çekersiniz...

Likit neden oluşur?
Büyük miktarı genelde bitkisel gliserinden oluşur. %5-10 oranında da aromadan oluşur. Gliserin bitkisel yağlardan elde edilir bu gliserini katkı maddesi olarak birçok yiyeceğin içerisine de koyarlar. Vücudumuzun alışık olduğu bir kimyasal maddedir. Sağlıklımıdır? Hayır fakat oranla kıyaslarsanız katran maddesinin yanında masum bir çocuk gibidir.

Gelelim nikotine;
Sigarayla ilgili bilinen bir hurafede asıl zararlı olanın nikotin olmasıdır. DEĞİLDİR! Nikotin kötü tarafı bağımlılık yapma özelliğidir. Nikotin maddesi tıpta birçok alanda kullanılır. Birçok ilaçta kullanılır. Bizim vücudumuzda nikotin bağımlılığı vardır. E-sigara likitinin içerisine de nikotin sıvı olarak konulur. Nikotinin ham maddesi tütün yaprağının kendisidir. Zaten tıp adıyla nycotyne gibisinden bir adla geçer.

Zararlı olan tütünün yanmış hali olan katranın zifiridir.

E-sigara sağlığa zararlımıdır?
Bu elektronik cihaz daha yeni olduğu için gözle görülür birşey yok. Fakat uzmanlar tahmini olarak ölüme gidecek derecede zararlı olduklarının kanısında değiller. Tek sorun buharının yoğun olması sebebiyle akciğeri ŞU DOLDURABİLMESİ'dir. Buda tabiki sorunlu olabilir ilerde. Ve uzun süreli kullanımda tabiki...

Özet;
Arkadaşlar; e-sigara alın ve mutlaka alın. Sağlıktan bahsedersek, yediğimiz yoğurttan girelim tohumu ne olduğu belli olmayan sebzelerden çıkalım. E-sigarayı sadece sigarayı bırakmak için bir geçiş olarak kullanın. E-sigara sigara bırakmaya yönelik EN İYİ ALTERNATİFTİR.

VE GÜZEL TARAFIDA ŞUDUR; hepimiz bıraktık tekrar başladık. Hep ne oldu? Bir dal sigarayı tekrar aldık ve o bize sigarayı tekrar başlattı .

OLDUKİ TEKRAR BAŞLAYACAK GİBİ OLDUNUZ ALIN ELİNİZE TEKRAR E-SİGARAYI NİKOTİNSİZ LİKİTİ KOYUN 2-3 KERE ÇEKİN. VÜCUDUNUZA TEKRAR NİKOTİN GİRMEDİĞİ İÇİN ERTESİ GÜN CANINIZ İSTEMEYECEK BU LANETLERİ