Hangi operatörü kullanıyosan müşteri hizmetlerini ara abonelik işlemi varmı diye sor zaten varsa ilk ayın faturasını ödemek zorundasın diğer aylar içinde ödememek için varsa abonelik iptal ettir
Elin kolun bağlı değil.
Hattın Vodafone ise vodafone çağrı merkezini ara. 542 di numarası sanırım. ave 500 , turkcell 532.
De ki bu numaradan herhangi bir yere üye olunmuşmu? İnceleyiniz de. Üyelik varsa iptal ettir.
Müşteri hizmetleri ile görüştük; ancak mobil uygulamaları üzerinden incelememizi önerdiler. Kendi imkanlarımız ile baktığımızda bir şey bulamadık, yarın tekrar arayıp bu sefer ben görüşeceğim.
Faturaya bir şey yansıtılacaksa bu durum bir şekilde çözülebilir diye düşünüyorum ama asıl endişelendiğim kısım SMS üzerinden gönderilen şifre girildiğinde başka konularda da yetki verilmiş olabilir mi?(Abone bilgileri, cihaz erişim vb)
Yarın bir gün fatura dışındaki bir alanda sıkıntı çıkar diye endişeleniyorum(Abone bilgileri üzerinden firma açma, banka hesaplarına müdahale etme vb) Haberlerde bilişim ile ilgili haberler gördükçe aklıma farklı farklı senaryolar geliyor
Hocam o sadece sitelerin yönlendirme sayfasında çıkan bir reklam.
Saçma sapan popup lar açar.
Bu konuda bilinçlenilmesi lazım.
O dediği şeyleri yaparsanız faturanıza yüklü miktarlar yansıyabilir.
Bu popupları engellemenin yolu "adaway" adlı programı kurmaktır.
Bu program android cihazlar için geçerli olup cihazınız root edilmiş olmalıdır.
Bu program cihazınızın system/etc kısmında bulunan host dosyasına bazı düzenlemeler yapar.
Yani githup geliştiriciler sayfasındaki geliştiriciler birçok reklam olsun zararlı olsun tüm sayfaların kaynak kodlarını bir host dosyasında yada adresinde toplayıp topluca engelliyorlar.
Host dosyaları sürekli güncellemiyor.
Ben bu programı uzun yıllardır kullanıyorum.
Youtube yada tarayıcıda hiçbir reklama rastlamadım.
Xposed tabanlı kurulan başka bir program var ama bu biraz işlem gerektiriyor.
Ben ikisini beraber kullanıyorum.
Cihazda şimdiye kadar hiçbir reklam görmedim.
Yani sonuç olarak o reklam sayfalarında olsun ve başka bir sayfada olsun.
Denilen işlemlerin hiçbirini uygulamayın.
Hayırlı Günler...
Reklam penceresi açıldığında cihaz yanımda olsaydı kesinlikle müdahale ederdim; ancak cihazı o an ben kullanmadığım için gerçek virüs olduğunu düşünüp basmışlar ve SMS üzerinden gönderilen şifreyi girmişler. Şimdi girilen o doğrulama şifresinin arkaplanında verilen izinleri tahmin etmeye çalışıyorum ve verilen bu izin için nasıl önlem alabilirim diye düşünüyorum. Faturanın güncel haline baktım ama herhangi bir artış görünmüyor. Dediğiniz gibi toplumun bu ve benzeri konularda bilinçlendirilmesi lazım.