Merhaba arkadaşlar

Konuyu hızlıca aktarayım. Yılbaşı sonrası "başka bir arzunuz" sloganıyla çıkıp da müşteri memnuniyetini sıfıra indirgeyen bankaya ait kredi kartımdan "bilgim dışında yurt dışı alışveriş" yapılmış.

Bereket hemen farkına vardım. Acilen (gece 02.00'de) kartı iptal ettirip, sabah 09.00'da banka açılır açılmaz dilekçemi yazıp provizyonda duran alışverişi iptal ettim. (rakam 900 TL civarında birsey)

Şimdi hukuktan anlayan arkadaşlar varsa yazsın lütfen. Sorularım şöyle;

1- Ufacık 30-40 liralık alışverişte dahi 3D güvenlik aşamasından geçen kartım bana şifre ya da birsey sormadan 900 liralık alışverişi yaparken, bankanın bu konuda bir mesuliyeti yok mudur ?

2- İnternetten alışveriş yaptığım ve bilgilerimin orada bulunduğu için kart bilgilerimin kopyalanabildiğini söyledi bankadaki müşteri temsilcisi. Bu durumda mesuliyet malum alışveriş yaptıgım sitenin midir ?

3- Her iki durumda da banka ya da bilgilerimin bulunduğu siteye karşı şahsi bilgilerimin kopyalandığı, korunmadığı, çalındığı veya güvenlik açıklarından kendilerinin mesul olduğu vb sebeplerden mahkeme yoluna gidebilir miyim?

4- Dava açılabiliyorsa bu süreç nasıl ilerler ? Emsal kararlar var mıdır acaba ? Ve sonucunda tazminat kazanma durumum olur mu ?

Yardımcı olabilecek arkadaşımız varsa çok sevinirim. Özel mesajla da ulaşabilirsiniz.

Saygılar..