
Aklıma gelen ilk kelimeyi aradım. Sadece örnek gösterme açısından paylaşıyorum. Sektörün ne kadar zor hatta imkansıza yakın olduğunu biliyorum fakat sadece bu kelime değil hemen hemen tüm sektörlerde böyle.
Evet rekabet inanılmaz seviyede fakat kazanç da buna orantılı olarak değişiyor.
Mesela title içerisinde sigorta kelimesi barındıran sonuç sayısı 513.000 / title içerisinde insurance barındıran sonuç sayısı 108.000.000
Aynı şekilde araç sigortası barındıran 4.420 sonuç varken car insurance 1.030.000 için sonuç var.
Buda demek oluyor ki Türkçe siteye verilen emeğin 5 - 10 katı emek istiyor. Ama buna bağlı olarak da 5 - 10 katı kazanabilirsiniz diyor.
Birde para biriminden de farkediyor. Türkçe içerikte 0.01 aldığınız tık dolar üzerinden olursa 0.01 x 3.60 oluyor otomatik olarak.
Gözlemlediğim kadarıyla yabancı reklam verenlerin eli açık. Adam ben ekmeğimi buradan yiyorsam buraya para yatırmalıyım diye düşünüyor gibi. Türk reklam verenler malesef harcamayı minimum seviyede tutmaya çalışıyor. Gerçi onlarda haklı. Bir ürün/hizmet sattığında yarı parasını vergi olarak veriyor. Elemanıydı kirasıydı ıvırı zıvırı derken zaten ona da bir şey kalmıyor.
Belki gözlemlerim ve yaptığım çıkarımlar yanlış olabilir. Eğer hatalı bir şey söylediysem bilgilendirirseniz düzelteyim.
Hocam konu ile alakasız af buyurunda, bu Adworsde o şekilde tam aranma hacmini göremiyorum ben. Mesela; 1B-10B yazıyor. Eskiden sizinki gibiydi ama değişti benim panelim. Halbuki adworsd reklamı da vermiştim. Nasıl yapabilirim sizinkisi gibi?