TitusPullo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kimse kusura bakmasın ben banka hesabıma giren kuruşun hesabını devlete veririm. Eksiksiz ve zamanında da vergimi öderim. r10 yada bir başka platform fark etmez vergisini kim vermiyorsa şikayet etmek doğru olandır ve vergi vermelidir. Herkes vergisini eksiksiz verse devlet bizden kalkıp %20 - %30 gelir vergisi almayacak. %10 vergi veririz ama herkes zamanında ve doğru beyanlarda bulunursa. Türkiye'de bu bir hayal mi? evet...

O sebeple bu noktada devreye vicdan giriyor. Vergisini tam veren ile vermeyen arasındaki farkı anlamak çok basit. Benim ödediğim vergiler ile yapılan yolu, suyu, parkı vs kullanacaksın. Benim vergim ile maaş alan polisinden, öğretmeninden, doktorundan hizmet alacaksın. Üstüne bir de vergi vermeyeceksin. İnançlı kimselere söylüyorum; bu çok net bir şekilde kul hakkıdır. O zaman hiçbirimiz vergi vermeyelim. Az kazanç beyan edelim. 1K-5K limiti mümkün değil. Bugün zaten vergilendirme sisteminde %15-%35 vergi dilimi mevcut. Kaç kişi %30-35'lik dilimden vergi veriyor? Kimse çünkü herkes o dilime girmemek için az kazanç beyan ediyor. Velhasıl bu ülke adam olmaz. Üstüne alınma sana söylemiyorum bunları. Genel zihniyet bu. Herkes devletten birşey kaçıracak ama devlet her işe yetişemeyince yada sıkıntıya girince problemi yine kendinde değil devlette arayacak...
Hazır yeri iken size sorayım.
Kurumlar vergisi %20 , Bide KDV var %18 = %38 Vergi ödeyeceğim gibi gözüküyor. Bu herkeste böylemidir merak ettim.
İnternetten hizmet yada Yazılım satışı yapılıyor. Ortada fiziksel bir ürün yok haliyle.