anahtar kelimeden link alımı uzun süre önce bitti. hala bu şekilde çalışanlarınız varsa siteleriniz patlamadan bu tür çalışmalar yapmayı bırakın. hele ki site genelinden footer link vs. gibi alımlara hiç bulaşmayın. imzalarınızdaki anahtar kelime linkleri de kaldırın.
şu an iha bile spama düştü temizlik yapıyorlar. Durum o derece kötü. Bu işlere bulaşan tüm siteler tespit edildikçe sıralama düşürülmesi yapılıyor. Eğer şu an sıralamanız iyiyse yeni alımlar yapmadan bekleyin. paravan sistemlere hiç girmeyin.
mümkünse bütçenizi, daha önceden almış olduğunuz linkler arasında spama düşmüş, düşük kaliteli linkler var mı bunları tespit ettirip temizlemek için kullanın. r10 üzerinde bu işi çok iyi yapan kişiler mevcut.
mevcut durumda, link alanlar değil link silenler yükseliyor. eğer anahtar kelimenizde düşüş var ise o anahtar kelimenizden direk anchor link, tanıtım yazısı aldığınız yerlerin listesini çıkarıp siteleri önce bir gözünüzle inceleyin. Son 10 yazısında 2'den fazla reklam, tanıtım yazısı satışı yapmış ve tanıtım yazılarını anahtar kelime üzerinden yapmış yerler varsa önce oralardan temizliğe başlayın.
Link reddetmelerinizi yapın ve bekleyin.