coder85 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
google da ne ararsam gg hepsi burada n11 evidea vs vs gibi siteler hep ilk sayfayi kaplamış ve hiç bir guncellemeden etkilenmiyorlar bence google dunyanınn en aptal sirketi boyle haksızlık olmaz onca calisma yapiyoruz pat bir guncelleme geliyor gidiyor site lanet olsun boyle duzene
+1

Google arama motoruna artık önem vermiyor diye düşünüyorum.

Google'a falanca gün tatil oldu mu diye yazıyorsun , yada falanca açıklandı mı diye , hemen haber sitelerinin spamları çıkıyor karşına. Titleye "Yarın tatil olacak mı ? Bakandan açıklama!" yazıyorlar. İçeriğinde bir sürü boş cümleler ve sonunda "henüz bakandan açıklama yok" yazıyorlar. Bunu her şey için yapıyorlar , her zaman yapıyorlar. Google'dan buna hiç bir müdahale yok. Müdahale etse bile , hemen olay oluyor ertesi gün geri alıyorlar siteyi.

Yine aynı şekilde e-ticaret fiyat karşılaştırması yapıyor , n11 200 liralık ürünü 20 liradan listeleyip google'a indexletip sonra 250 TL yapıyor. Google'da sen aradığında haliyle direk 20 TL olanı seçiyorsun karşına çıkan fiyat 250 TL.

Google'ın zerre otoritesi yok , parasını aldıkça susuyor. Bu spamları yapan 10-15 siteyi banlasa ve geri de almasa google'ın ne kadar temiz olacağını anlatmaya bile gerek yok. Yaptığı güncellemelerin hepsi boş , büyük spamcılar hiç birinden etkilenmediği gibi daha çok güçleniyor. Bilgisayarla hiç alakası olmayan kişilerden bile duyuyorum , google'da aradığım hiç bir şeyi bulamıyorum artık diye söyleniyorlar. İnanıyorum ki birisi gelip indirecek şu google'ı arama motoru olarak tahtından yavaş yavaş.