Yorum backlink derken ne demek istediniz? Bir kullanıcının herhangi bir konuda başka bir sitenin yazısına başka bir sitenin yazısını ekleme olasılığı sizce kaçtır? Bence 10 milyonda 1'dir. Kullanıcı sitenize gelecek yorum yazacak ve o yorumda şurada şunu görmüştüm diyecek? Bana göre Google bu olayı anlayabilecek düzeyde. Etkisi illaki vardır ama 10 milyonda 1'den öteye geçmez bana göre. Fazlasında ise sizin spam yaptığınızı anlayıp ceza almanızı sağlayabilecek kapasitede.
Peki şunun olasılığı nedir sizce? herhangi bir forumda, sayfalarca tartışılmış bir konuda araya linkinizin sıkıştırılması? Bence bunun olasılığı ise 1000'de 1. Yani o konuya 1000 yorum yapılsa 1 tanesinde sizin linkinizin olma olasılığı yüksek. Hele ki gerçekten değerli ve detaylı bir konu hakkında güzel bilgiler verdiyseniz bu oran 100'de 1 e kadar düşecektir.
Özetle;
Yorum, toplist şu bu gibi şeyleri google ayırt edebilecek düzeyde. Forumlardaki tartışma konularında verilen linkleri ise değerli sayıyor. Hele ki alakalı konulardaki linkin faydasını burada pek çok kişiyle uzun uzadıya tartışabilirim. Footer backlinkten bile etkili olabiliyor.