WebSupport adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
TuRkkan_ Hocam Merhaba,

Ben özelden de birçok kişiye yazdıklarım ile ilgili açıklamalarda bulundum.

Birkaç örnek vermek istiyorum.

AMP ye geçenlerin hangisi eklentisiz, sadece amp tema kullanarak ziyaretçilerin siteden çıkmadan gezmesini sağlayabilecek ?

Masaüstü, Mobil tasarımlarınız da uygulamalarımız var diyelim. Anket, ziyaretçilerin meşgul olduğu uygulamalar vs.

Bunlar mobil ve masaüstünde çalışırken, AMP de çalışmıyor.

AMP genelde yazı , metin, sade içerikler için hazırlanmış bir kodlama sistemi. Sadece 21 tane Javascript kod türüne izin veriyor. Mobilde bu sayı 70, Masaüstünde 100+.

Örnek Benim 150.000 hitim varsa bunun yüzde 30 masaüstü, yüzde 50si mobil, yüzde 20si AMP.

Bütün sayfalarım amp dahil indexli ve hepside aynı seo değeri ile oldukları yerde.

Ben kararı google bırakıyorum, çünkü google mobil sayfaları yok edin ampye direk geçin demiyor. (301 ile yönlendirme kastediyorum).

Büyük haber sitelerine vs. bakın, hepsinin mobil altyapısı durur. Google karar vererek amp sayfalarını çıkarır.

Benim sitem de amp tema var, çünkü google webmaster forumlarında amp eklentisinin oluşturduğu sorunlara çok yer veriliyor.

Amp ilk lanse edildiğinde, eğitimlerini kaçırmadan takip ettim. Mart 17 - 21 arası google sponsorluğunda Amp ve Seo tanıtım günlerine katılacağım. Bizzat o tarihten sonra size direk bilgi olarak aktarabilirim.

Danışmak ve Sormak istediğiniz soru olursa size severek yardımcı olmaya çalışırım.

Altyapınız nasılsa, website araçlarından mutlaka hatalara bakarak ilerleyiniz.

Özel sorularınıza her zaman severek cevap veririm.

Kolay Gelsin.
Öncelikle ilgili ve ayrıntılı cevabınız için teşekkürler. Benim sitem mobile yönelik bir site olduğu için neredeyse tüm sayfalarım amp çıkıyor. Normal sayfadan giriş yapan yok desem yeri.

Eskiden mobil ziyaretçiye yönelik siteler yüksek gelir alırdı. Tıklama oranları yüksekti ( sonuçta ufacık ekran ) . Şimdi ise amp den dolayı bgbg 9-10 larden 4 lere düştü.

Responsive haliyle var , AMP de var , üstüne https dahil google baba ne istiyorsa yapıyoruz ama hit olarak olmasa da kazanç olarak aşağı doğru meyil var demek hafif kalır çünkü bir dibe çakılma söz konusu.