wanted adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Önceden aynı sektörde bulunmuş biri olarak tecrübelerimi seninle paylaşabilirim.
Şirket açmadan bu işi yapmıştım şikayet üzerine vergi müfettişleri beni yakaladı yaklaşık 2 yıllık süreçteki 90bin gelir ( bunun 40 bin larını kar gösterdim ) buna rağmen 55 bin lira vergi ve ceza ödemem gerekiyordu.

Son çıkan aftan yararlandım 15bine kapattım. Ama son 3 yıldır ne çektim ben bilirim. Şimdi banka hesabıma biri 5 tl yatırsa fatura kesiyorum. Sütten ağzı yanan misali.

Özelden iletişime geçerseniz detaylı bilgi verebilirim ayrıca şu an da bulunduğunuz sektörle ilgili bir teklif de bulunabilirim.
Evet bizde o yüzden şuanda kurmak istiyoruz,müsaitseniz pmnizi beklerim.

volkanb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aylık 10-15 bin gelirin varsa basit usul ile kuramazsın.

Basit usüle tabi olman için
2016 takvim yılı için 126.000 TL,
(2017 takvim yılı için 130.000 TL yi aşmaması*)
Gerekmektedir.

Ayrıca aşağıdaki faaliyet alanlarında çalışanlar basit Usülden yararlanamaz.

1. Kollektif şirket ortakları ile komandit şirketlerin komandite ortakları.
2. İkrazat (ödünç para verme) işleriyle uğraşanlar.
3. Sarra ar ile kıymetli maden ve mücevherat alım satımı ile uğraşanlar.
4. Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesinin birinci fıkrasında sayılan kişi ve kurumlara karşı inşaat ve onarma işini taahhüt edenler ile bu mükelle ere karşı derece derece taahhütte bulunanlar.
5. Sigorta prodüktörleri.
6. Her türlü ilan ve reklam işleriyle uğraşanlar veya bu işlere tavassut (aracılık) edenler.
7. Gayrimenkul ve gemi alım satımı ile uğraşanlar.
8. Tavassut (aracılık) işi yapanlar. (dayıbaşılar hariç)
9. Maden işletmeleri, taş ve kireç ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları işletenler.
10. Şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar ile treyler, çekici ve benzerlerinin sahip veya işleticileri. (Yapısı itibarıyla sürücüsünden başka on dört ve daha aşağı oturma yeri olan ve insan taşımaya mahsus motorlu kara taşıtları ile yolcu taşıyanlar hariç)
11. Maliye Bakanlığınca teklif edilen ve Bakanlar Kurulunca kararlaştırılan iş grupları, sektörler, il ve ilçeler, büyükşehir belediyeleri dahil olmak üzere il ve ilçelerin belediye sınırları (mücavir alanlar dahil), belediyelerin nüfusları, yöreler itibarıyla veya sabit bir işyerinde faaliyette bulunulup bulunulmadığına göre gerçek usulde vergilendirilmesi gerekli görülenler.

İyi bir muhasebeciyle görüşmende yarar var. Senin için en iyi çözüm şahıs şirketi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet bugün 2 adet muhasebeciyle görüştüm,basit usul olmadığını söylediler.