UfLee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba arkadaşlar inşaat işine girdim kendime ev yaptırıyorum.
evi yaptırdıgım kişi, usta diyelim. bana dediki zafer abi elektirikci işini ne yapacagız istersen benim bir tanıdıgım var ona yaptıralım uygunda yapar dedi. tamam dedim 3.500 tl istiyor dedi elektirik ustası herşey 4x4 lük olacak dedi iyi dedim parayı peşin verdim. şimdi inşaatin sonlarına geldik spot lambalar takılacak. elektirik ustası ben bu işten zarar ediyorum diyip 500 tl fark istedi araştırdım adamla 2.000 tl ye anlaşmışlar. yani beni kandırarak 1.500 tl fazla almış uyanık. onada demişki bu işten zarar ettim kem küm etmiş 2000 tl ye anlaşmış. bende 3.500 tl verdi biliyorum. ne yapmam gerekir bu konuda.

elektirik ustasına diyorum usta sen 3.500 tl alsaydın benden bu gün benden bu 500 tl farkı istemezdin. adam hem beni hem seni kandırmış ben ne yapa bilirim bende bu paranın üzerine 500 tl verirsem bana salak derler dedim. en son diger ustanın benden 7.000 tl alacagı var iş bitiminde ben 7 bin tl sini verecegim ha dedim 500 tl sana vermez ise ondan 500 tl keserim dedim bu işin içinden sizce nasıl çıkabilirim?
O kişiyle bir daha ticaret yapmamanızı öneririm. O parayı da çoluk çocuğuyla yiyecek ya hani, yaramaz ona o para. Helal ile haram kavramlarını bilmeyen bir topluma dönüşüyoruz, ne yazık ki.